bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,920.20 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,269.47 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 580.38 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.55 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600619 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416413 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133524 5.44%

Yaklaşan ABD seçimleri öncesi kripto için dev anket

kripto abd

Harris Poll’un Grayscale adına düzenlediği ankette, ABD başkan adayları için kripto farkındalığının önemi vurgulandı. Ankete göre, her on kişiden yedisi kripto paralara yatırım yapıyor

Grayscale, ABD’de kriptonun önemini ve konumunu vurgulamak amacıyla anket düzenledi. Harris Poll aracılığıyla düzenlenen ankete 1.759 kişi katıldı. Ankette çıkan sonuçlar için “Başkan adaylarının dikkat etmesi gerekiyor” yorumu yapıldı.

27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, oy kullanmayı planlayan katılımcılara kripto ile ilgili sorular soruldu. Ankete göre, her beş kişiden biri kripto para birimine sahip.

abd kripto anket

ABD’de kripto: Anket ne diyor?

Grayscale’in düzenlediği ankete göre, kripto paralar Kasım ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde belirleyici unsur olacak.

Anket, ABD’li seçmenlerin kripto para birimini nasıl algıladıklarını ve nasıl yaklaştıkları konusunda önemli detaylar sundu.

Kripto paranın bu seçim sezonundaki önemi, ABD başkan adayı Donald Trump’ın yaklaşımından da anlaşılıyor. Daha önce kripto karşıtı yorumlarıyla bilinen Trump, son zamanlarda kripto sektörüne yakınlaştı. NFT koleksiyonu çıkaran ve milyon doların üzerinde gelir elde eden Trump, kripto yatırımcılarını da desteklemeye başladı.

ABD Başkanı Joe Biden ise kripto paralara yaklaşımında dönmeye başladı. Biden, kripto para lehine önemli bir politika değişikliği yaptı. Mevcut hükümet, SEC’nin karşı çıktığı kripto yasasını yürürlüğe soktu.

Anket katılımcılarının yüzde 73’ü başkan adaylarının kripto paralar ve yapay zeka hakkında bilinçli olması gerektiğini savundu. Her üç seçmeden biri ise oy vermeden önce siyasi adayların kripto para birimlerine yaklaşımını değerlendireceğini söyledi.

Katılımcıların yüzde 98’i Bitcoin’i duyduğunu belirtti. Ether’i duyanların oranı ise yüzde 56 oldu. ABD vatandaşları henüz Ether’e tam anlamıyla hakim değil.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 17’sinden fazlası BTC yatırımı yaptığını belirtti. Cointelegraph’a göre bu oran, tahvil sahibi olduğunu bildirenler kadar yüksek seviyede.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala