bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

XYM Coin Nedir? Symbol (XYM) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Symbol

Bu yazımızda XYM coin nedir, kripto para birimi Symbol nedir, XYM coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte Symbol (XYM) coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…


Symbol (XYM) Nedir?

Symbol blok zinciri, hisse kanıtı (PoS) konsensüsünü kullanarak birlikte çalışabilirliği ve diğer blok zincirleriyle işbirliğini geliştirmek için tasarlanmıştır. Diğer blok zinciri ağlarıyla rekabet etmek yerine, Symbol, hem blok zincirleri hem de kullanıcıları için erişilebilirliği ve katılımı geliştirmek için tasarlanmıştır.

Symbol’ü başlatan NEM Group, ilk olarak XEM kripto para birimi ile ilişkili NEM NIS1 blok zincirini geliştirdi. Symbol, NEM NIS1 blok zinciri üzerine kuruludur ve kullanıcılarının daha karmaşık ağlar geliştirmesine ve genel ve özel zincirler arasında sorunsuz bir şekilde hareket etmesine olanak tanır. Symbol ayrıca geleneksel eşler arası işlemlere izin verir ve kendi yerel tokeni XYM’ye sahiptir. Başlangıçta maksimum 8.999.999.999 arz ile 7.8 milyardan fazla XYM tokeni piyasaya sürüldü. XYM tokeni enflasyon oranı, Bitcoin’inkine bağlıdır.

xym
Symbol (XYM)

Symbol Nasıl Çalışır?

Diğer blok zinciri ekosistemleri gibi, Symbol (XYM) genel zinciri de node operatörlerini, kullanıcıları, yatırımcıları ve yerel bir tokenini içerir. Ancak, Symbol kullanıcılarının ödül kazanmasını kolaylaştıran bazı önemli ayrımlar vardır. Örneğin, biçerdöverler, node çalıştırarak veya bir token bakiyesi tutarak ödüller kazanabilir. Sistem, benzersiz bir birlikte çalışabilirlikle genel ve özel zincirler arasında güvene dayalı olmayan verilerin serbestçe akmasına izin veren bir hibrit zincir tasarımına sahiptir.

Platform ayrıca çok katmanlı, çok imzalı hesaplar da dahil olmak üzere süreçleri kolaylaştırmak için tasarlanmış çok sayıda çok yönlü araç içerir. Symbol kullanıcıları, değiştirilemez tokenler (NFT’ler), imzalar veya hisse senetleri dahil olmak üzere neredeyse her şeyi temsil edecek dijital varlıklar oluşturabilir.

Başlangıçta NIS1 zinciriyle birlikte çalışacak şekilde inşa edilen Symbol ağı, likiditeyi artırmayı, işlem maliyetlerini düşürmeyi ve işlem süresini hızlandırmayı vaat ediyor. Bu sadece bir paralel blok zinciri değil, aynı zamanda merkezi olmayan finans (DeFi) yetenekleri, NFT desteği, fayda sağlama ve daha fazlasıyla orijinali geliştiren bir yükseltmedir. XYM kripto, işlemleri işleyen ve kaydeden düğümleri teşvik etmek için işlem ücretleri öder.

Yeni nesil bir blok zinciri olarak faturalandırılan Symbol, yaklaşık on yıldır geliştiriliyor. Daha az enerji yoğun hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanır ve kullanıcıların token ve dijital varlıklar oluşturmasını mümkün kılar. Ancak nihai hedefi, menkul kıymet token teklifleri (STO’lar) ve düzenlenmiş varlıklardır. Yaratıcıları, birbirine bağlı bir kripto pazarı öngörüyor ve bu amaçla, güvenlik tokenleri olarak hizmet veren yapılandırılabilir dijital varlıkların oluşturulmasını sağladılar.

Symbol geliştiricileri, POS+ dedikleri bir fikir birliği mekanizmasına dayanan Symbol ağı ile blok zinciri konseptini yeni ve heyecan verici bir düzeye taşıdı. PoS’ta olduğu gibi, POS+ node gücünü XYM staking ile birleştirir. Madencilik yerine “hasat” olarak adlandırılan bu süreç, işlemlerin doğrulanması, kaydedilmesi ve yeni blokların oluşturulmasını içerir. Büyük XYM token holdinglerine sahip node operatörleri, daha fazla hasat gücüne ve buna bağlı olarak yeni bloklar yaratma şansına sahiptir, bu da bir ödülle sonuçlanır.

Symbol, herhangi bir kullanıcının kolayca erişebileceği açık kaynak koduna sahiptir. Bu hızlı, güvenli ve kullanımı kolay ağ, benzersiz bir esneklik sunar. NEM, hem genel hem de özel blok zincirleri desteklemek için bir hibrit zincir mimarisi ile Symbol’ü yarattı. Hem bireyler hem de kuruluşlar, sorunsuz sistem entegrasyonu ve tamamen özelleştirilebilir tasarım sağlayan bu yeni blok zincirinin çok yönlülüğünden yararlanabilir. Symbol, düşük maliyetler, yüksek şeffaflık ve maksimum güvenlik ve gizlilik ile her iki dünyanın da en iyisini sunar. Tüm bunları hız ve satın alınabilirliği korurken yapar.

Ağın kullanıcıları, mevcut bir sistemle entegre edilmesi kolay, güvenli çok katmanlı çözümler geliştirebilir ve dağıtabilir. Symbol, 100’den fazla farklı konfigürasyonu destekler ve herhangi bir varlığı veya değeri temsil edebilen, değiştirilemez tokenler olan atomik takaslara ve “Mozaiklere” izin verir. Mozaiklerin kendi bireysel tanımlayıcıları vardır ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre tamamen yapılandırılabilir ve özelleştirilebilir. Mosaics ile kullanıcılar yeni DeFi hizmetleri, Güvenlik Simgesi Teklifleri ve hatta kendi yerel para birimlerini oluşturabilir.

Ağ, orijinal NEM blok zincirine dayalı en iyi güvenlik özelliklerine ve geliştirmelerine sahiptir. Bunlar, zincir üstü çoklu imza hesaplarını ve devredilen mali yetkiyi içerir. Benzer şekilde Symbol, eklenti tasarımı ve katmanlı mimarisi sayesinde önceden yapılandırılmış akıllı sözleşme işlevselliğine sahiptir.

Symbol (XYM) Coin Yorum ve Geleceği 2022

XYM mükemmel bir yatırım seçeneği olabilir. Yalnızca sistemin yerleşik kıtlığından faydalanmakla kalmaz, aynı zamanda token sahipleri Symbol cüzdanlarını stake ederek veya XYM’lerini bir hasat makinesine devrederek daha fazla XYM kazanabilirler.

Symbol blok zincirinin yeniliği ve çok yönlülüğü, XYM kripto paranın çekiciliğini de artırıyor . Symbol, özellikle kurumsal kullanıcılara, kuruluşlara ve diğer kuruluşlara temel hizmetler sağlayarak blok zinciri teknolojisini bir sonraki seviyeye taşıyor. Yenilikçi teknoloji ve XYM’nin benimsenmesini teşvik eden olası işbirlikleri ile büyüme potansiyeli muazzamdır.

Merkezi olmayan finans dünyası hızla hareket ediyor. Birçok geliştirici, kullanıcıların kripto para biriminin avantajlarından yararlanmalarını sağlayan çok yönlü teknolojiler yaratıyor ve Symbol bunun en iyi örneği. Symbol, hem kurumsal kullanıcılar hem de bireyler için gelişmiş işlevsellik sağlar ve ağ ile etkileşim kurmak ve XYM kazanmak için sayısız seçenek sunar. Symbol’ün hibrit blok zinciri modelinde bulunan yenilik, ağı güçlü bir büyüme ve canlı bir gelecek için konumlandırıyor.

XYM Coin Grafiği


XYM Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XYM Coin TL’den işlem görüyor. XYM Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. XYM Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

XYM Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XYM Coin dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle XYM Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,7715 dolarla kaydetti. Bununla birlikte XYM yılın en düşük seviyesini ise 0.08969 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala