bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,945.20 1.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.26 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 584.84 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 184.80 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599399 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416509 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134561 4.21%

XRP balinasından hamle: Neyi amaçlıyor?

XRP ripple

Zincir üstü veri platformu Whale Alert’e göre, bilinmeyen bir cüzdan Coincheck’ten 240 milyon dolar XRP (127,05 milyon dolar) çekti.

Spot Ethereum ETF gündeminin oluşturduğu yükseliş piyasası, birçok altcoin’de yeni kırılımlara yol açtı. Altcoin’ler, Ether’in (ETH) güç kazanmasıyla birlikte direnç bölgelerini aşmayı başardı.

Yatırımcılar, mevcut kripto yükselişinde XRP’nin gidişatını ele aldılar. Birçok yatırımcı, XRP’nin beklenen patlamayı artık yapması gerektiğini savundu.

Whale Alert ise sansasyonel bir veri paylaştı. Bir balina, Coincheck’ten 240 milyon XRP’yi bilinmeyen bir cüzdana taşıdı.

ripple balinasi

XRP balinası hareket etti

Zincir üstü verilere göre, bir balina elinde bulunan 240 milyon XRP’yi taşıdı. Balinanın hamlesi, olası bir XRP yükselişine hazırlık olarak yorumlandı.

Kripto yatırımcıları, spot Ethereum ETF gündemiyle birlikte yükselişe geçen piyasada, ufak bir düzeltmeyi gördüğü gibi altcoin toplamaya başladı. Bu çabanın altında, ETF onayıyla birlikte altcoin rallisi beklentisi yer alıyor.

Özellikle balinaların hamleleri dikkat çekici. Balina işlemlerini paylaşan Whale Alert, bir balinanın yaptığı 127 milyon dolarlık transferi ele aldı. Söz konusu transfere rağmen XRP fiyatında değişiklik olmadı. Ayrıca, bilinmeyen iki cüzdan son 24 saat içinde 50 milyondan fazla XRP token’ı borsalara taşıdı.


XRP için beklenti ne?

Kripto uzmanlarının teknik analizine göre, XRP düşüş eğilimini sürdürüp yüzde 7’lik bir geri çekilme yaşayabilir. Analistler, bu senaryoda XRP’nin 0,48 dolara kadar gerileyebileceğini düşünüyor.

Analistlerin düşüş tahminindeki neden, XRP’nin şu anda 200 günlük hareketlik ortalama (EMA) altında işlem görmesinden kaynaklanıyor. Popüler altcoin, günlük zaman diliminde bir düşüş formasyonu oluşturdu. Bu formasyon, bir trend çizgisinden gelen direnci ön plana çıkarıyor.

Başka bir senaryoda XRP, 0,58 doların üzerinde bir günlük kapanış yaparak düşüş trendinin dışına çıkabilir. Bu durumda, yüzde 25’lik artışla 0,75 dolara yükseliş gerçekleştirebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala