bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,198.47 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.36 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 618.73 2.06%
solana
Solana (SOL) $ 148.56 0.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532623 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478104 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153997 0.93%

XEC Coin Nedir? eCash (XEC) Coin Yorum ve Geleceği 2022

ecash

Bu yazımızda XEC coin nedir, kripto para birimi eCash nedir, XEC coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte eCash (XEC) coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…


XEC Coin Nedir?

XEC eCash, daha önce BCHA olarak bilinen, şimdi eCash olan kripto para birimi alanındaki en güvenilir isimlerden birinden türetilmiştir. eCash, efsanevi Milton Friedman’ın vizyonuyla finansal özgürlüğü daha önce görülmemiş bir düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Resmi web sitesine göre, eCash’in hedefi, dünyadaki herkes tarafından kullanılabilen sağlam para haline gelmektir. Bu, insan özgürlüğünü ve refahını önemli ölçüde artıracak medeniyet değiştiren bir teknolojidir.

Yol haritası, farklı teknik ekiplerin projeyi ilerletme ortak hedefi doğrultusunda birlikte çalışmasına olanak tanıyan eCash protokolüne ilişkin üst düzey bir teknik yön genel bakışı sağlar. eCash geliştiricileri, kullanıcılarının, madencilerin ve traderların ihtiyaçlarına hizmet eden yüksek kaliteli profesyonel yazılımlar üretir. Sürekli teknik iyileştirme, eCash standardıdır.

Yazılım, sürekli artan iyileştirmeler yoluyla ilerler. Yol haritasında özetlenen optimizasyonlar ve protokol yükseltmeleri, eCash’in büyüklük sıralarına göre ölçeklenmesini sağlar.

Üç ana iyileştirme kategorisi vardır:

1) İşlem hacmini ölçeklendirme (saniyede yaklaşık 100 işlemden saniyede 5 milyondan fazla işleme).

2) Ödeme deneyimini geliştirmek. Anında ve güvenilir temeldir. Tüm işlemler anında ulaşmalı ve 3 saniye içinde güvenli hale gelmelidir.

3) Protokolü genişletmek ve yarının ekonomisini desteklemek için gelecekte çatalsız yükseltmeler oluşturmak.

btc
eCash (XEC)

eCash’i Değerli Yapan Nedir?

eCash (XEC) geliştiricileri, kripto para biriminin Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu olmasını istiyor. Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünün Ethereum (ETH) ağı üzerindeki işlemlerine destek vermeyi planlıyorlar. Kripto para biriminin başarılı olması adına eCash geliştiricileri beş temel hedef belirlemiş:

  • Anonim işlem gerçekleştirme
  • İşlemlerin değiştirilemez olması
  • İşlem maliyetini neredeyse sıfıra indirmek
  • Küresel ölçekteki işlemleri, güvenlikten ödün vermeden üç saniyeden kısa sürede tamamlama
  • Kripto para altyapısını kamu yararı gözetilerek tasarlama ve sosyal sözleşme yoluyla finanse etme

Tüm bunları başarmak için eCash geliştiricileri, planlarının yer aldığı iddialı bir yol haritası hazırladı:

  • Blok işleme ölçeklenebilirliğini artırmak için kanonik işlem sıralama
  • Toplu imza doğrulaması için Schnorr İmzalama sistemi kullanımı
  • Altıgen gibi modellerle blok yayılımını hızlandırma
  • Hızlı başlangıç senkronizasyonu ve blockchain bölümleme ile UTXO taahhüdü
  • Ölçeklenebilir blok işleme olanağı sağlayan Merklix-Meta Ağacı kullanımı
  • Piyasa yapısına göre uyarlanabilen, 1 TB kapasiteye kadar çıkarılabilir blok boyutları
  • Son derece iddialı olan bu çözümler sayesinde eCash, kullanıcı başına günde 50 işlem yapılacak biçimde 10 milyar kullanıcıya kadar destek verebilecek.

eCash (XEC) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Sorunlu bir geçmiş ve yakın tarihli bir geçiş, XEC’nin ileriye dönük fiyat hareketini tahmin etmeyi zorlaştırıyor. XEC vaatlerini yerine getirirse, sanal paranın ideal biçimi haline gelebilir. Ancak bu vaatlerin yerine getirilme garantisi yoktur. 

eCash (XEC) Coin Grafiği


XEC Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XEC Coin 0,001711 TL TL’den işlem görüyor. XEC Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 0.94% değişim gösterdi. XEC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 9,698,936 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,030,842,120 dolar seviyesinde.

XEC Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XEC Coin $ 0.000053 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle XEC Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,005112 dolarla kaydetti. Bununla birlikte XEC yılın en düşük seviyesini ise 0.0000173 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala