bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,610.04 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,292.73 5.61%
bnb
BNB (BNB) $ 604.44 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.15 4.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519454 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470256 3.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149068 3.49%

WSJ Bitcoin ETF’lerde yeni bir risk buldu

sec wisdomtreenin spot bitcoin etfsini reddetti 2

Wall Street Journal’a (WSJ) göre ETF’ler Bitcoin’in sorunlarını daha da kötüleştiriyor. ABD’li gazete, ülkede işleme açılan Bitcoin ETF’lerinin, Bitcoin’e daha fazla spekülatör kazandırarak onun krizlerdeki kötü performansını daha da kötüleştirebileceğini iddia etti.

ETF’ler popülerlik anında piyasaya sürüldüğünden, geçmişteki tematik fonlar gibi yanlış alımlara neden olabileceğini söyleyen WSJ yazarı James Mackintosh, “ABD Bitcoin ETF’lerinin yeni dalgası yatırımcılar için iki kat kötü olma riski taşıyor.” dedi.

WSJ Kıdemli Piyasalar Yazarı ve Yatırım Editörü Mackintosh, “Fonlardaki Bitcoin miktarı arttıkça, gerçek kullanıcılar için kullanılabilirliği azalır. Yeni ETF’ler, Bitcoin’i eski finansal altyapıya ve dolara yeniden bağlar. Bu nedenle, Bitcoin savunucuları bu ETF’lerin Bitcoin’in bağımsızlığını tehdit ettiği konusunda endişeli olabilir.” diye yazdı.

Öte yandan Mackintosh’a göre Yeni Bitcoin ETF’lerinin çoğu tematik fona göre bir avantajı var. Bu araçlar, Piyasaya sürülme zamanları Bitcoin’in popülaritesine göre değil, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) isteksiz ve uzun gecikmeli anlaşmasına göre belirlendi. Bununla birlikte, bitcoin fiyatının lansman beklentisiyle keskin bir şekilde yükselmesi ve daha fazla kazanç için anında bir engel oluşturması ise dezavantajları. Mackintosh, bu nedenle cuma akşamı itibarıyla Bitcoin’in Çarşamba günkü SEC onayına kıyasla yüzde 8 düşmüş olmasını sürpriz olarak görmediğini söyledi.

Dijital altın söylemine karşı çıktı

Bitcoin’in bir krizde dijital altın olarak değerini koruması iddiasına yönelik kanıtlar bulunmadığını söyleyen yazar, Bitcoin ETF’lerinin, kriz zamanlarında kötü performansını daha da kötüleştirebileceğin düşünüldüğünü ileri sürdü. Mackintosh “Bitcoin spekülasyon için uygun bir varlık olduğundan, fiyatı çok dalgalanır ve bu da panik anlarında düşüşe neden olur.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala