bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Waves, Likidite Sorunun Çözümü İçin Yeni Planını Açıkladı

waves likidite sorunun cozumu icin yeni planini acikladi

Blockchain teknolojisi hemen hemen her alanda boy göstermeye başladı. Bu durum Blockchain platformlarına ilgiyi artırdı. Var olan Blockchain platformları önemli bir hale geldi. Bunlardan biri de Waves. Likidite kriziyle boğuşan Layer 1 Blockchain platformu Waves, kendi borç verme protokolü Vires Finance’te canlanma planını desteklemek için oy kullandı.

Borç Verme Platformu Vires Finance, Geri Ödeme Planını Açıkladı

Waves topluluğu, Waves’in birincil kredi platformu Vires Finance platformunda yaşanan likidite sorununu çözmek için oy kullandı.

waves likidite sorunun cozumu icin yeni planini acikladi

Oylamadaki katılımcıların dörtte üçünden fazlası, “DeFi Canlandırma Planı” olarak adlandırılan çözüm planını onaylama kararı aldı.

Bu karar ile birlikte, Vires Finance platformunda USDT veya USDC cinsinden 250 bin dolardan fazla parası kalan kullanıcılar, paralarını ya anında çekmek ya da likidite krizi sonlandıktan sonra çekmek için talepte bulunabilecek.

Bunun platforma gönderilen para çekme taleplerini azaltması ve böylece likidite krizini hafifletmesi bekleniyor.

Yeni planın onaylanmasıyla birlikte, parasını platformdan hemen çekmek isteyen kullanıcıların pozisyonu USDN cinsinden kapatılacak. USDN’ler için 365 günlük bir bekleme dönemi olacak ve kullanıcılara fazladan yüzde 5’lik bir bonus ödenecek.

Vires Finance’te kullanılan ve algoritmik bir stablecoin olan USDN, nisan ayında dolar ile arasındaki sabit oranı kaybetmişti. Bu olay USDN’nin piyasa değerinde 200 milyon dolarlık bir küçülmeye ve Vires Finance’in bir likidite krizine girmesine yol açtı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala