bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

Walmart Marketlerine Bitcoin ATM’lerini Yerleştiriyor

walmart marketlerine bitcoin atmlerini yerlestiriyor

ABD merkezli market zinciri Walmart, kripto ATM firması Coinme ile işbirliği yaparak, şubelerine Bitcoin (BTC) ATM’leri yerleştirmeye başladı.

Gelir olarak dünyanın en büyük şirketi, müşterilerinin ABD’deki düzinelerce noktasında Bitcoin satın almasına olanak tanıyor. Alışveriş yapan müşteriler, perakendecinin devasa “big box” mağazalarındaki Coinstar makinelerinde kripto para birimini satın alabiliyorlar. 

Walmart iletişim direktörü Molly Balkeman, konuyla alakalı olarak şunları kaydetti:

“Coinstar, CoinMe ile ortaklaşa bir biçimde Walmart müşterilerinin Bitcoin satın almalarını sağlayan ATM için pilot bir uygulama başlattı.”

walmart marketlerine bitcoin atmlerini yerlestiriyor2

Walmart Gibi Birçok Lokasyonda Bitcoin ATM’leri Artıyor

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların kabulü giderek artıyor. Bu artış ile birlikte daha çok yerde geçerli olan Bitcoin, beraberinde ATM’leri de etkiliyor.

Şu anda Coinatmradar verilerine göre, dünya üzerinde kayıtlı 29.814 adet Bitcoin ATM’si bulunuyor. Bunlardan 19.500’ü ABD’de konumlanırken, 2.200 tanesi ise Avrupa’da kurulmuş durumda.

Basitçe Bitcoin ATM’lerini, kullanıcıları alım ya da satım emirlerini gerçekleştirebilecekleri bir kripto para borsasına bağlayan fiziksel aracılar olarak düşünebiliriz. Nakit olarak ise bazı ATM modelleri sadece para alıp cüzdanınıza Bitcoin yatırırken, bazı modeller borsalara erişip size nakit hizmeti de sağlayabilmektedir.

Bu arada dünyanın ilk Bitcoin makinesi 2013 yılında Vancouver’da açıldığını da belirtelim. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala