bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,796.83 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,031.84 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 583.90 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 149.74 4.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525376 3.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444437 2.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151418 3.35%

Vitalik Buterin’in Serveti Ne Kadar?

vitalik b 1

Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı ile birlikte Ethereum Blockchain platformunu kurmasıyla tanınan Rus-Kanadalı bir programcıdır.

Ekim 2022 itibariyle, Vitalik Buterin’in net servetinin, ilk sermayede aldığı ETH miktarına ve şimdiye kadar ne kadar sattığına bağlı olarak 1.3 milyar dolar veya 808.000 ETH olduğu tahmin ediliyor.

vitalik buterin en buyuk altcoin icin buyuk mujde coin turk com 1

Vitalik Buterin’in Geçmişi

Vitalik Buterin 1994 yılında Rusya’da doğdu ve altı yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada’ya taşındı. Bitcoin’e olan ilgisi ilk olarak 2011 yılında kendisini gösterdi ve iki yıl sonra Ethereum üzerinde çalışmaya başladı.

2014’te Bitcoin Magazine’in kurucu ortağı oldu ve Ethereum hakkında ilk makalelerin çoğunu kendi başına yazdı. Ayrıca, Ethereum’un gelişimini destekleyen, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan İsviçre’deki Ethereum Vakfı’nın kurulmasına yardımcı oldu.

2015 yılında Vitalik Buterin, Ethereum üzerindeki çalışmaları nedeniyle Thiel Bursu ile ödüllendirildi. Burs 100.000 dolar değerindedir ve sadece yeni teknolojiler veya işletmeler yaratma potansiyeline sahip kişilere verilir.

Vitalik Servetini Nasıl Oluşturdu?

Vitalik’in serveti, öncelikle Ethereum Blockchain’i geliştirmesi ile oluşmaya başladı. Ethereum, 2015 yılında 18 milyon dolar toplayan başarılı bir ICO ile piyasaya sürüldü. ICO, Ethereum Blockchain platformunun gelişimini finanse etmek için düzenlendi.

Ethereum ağı, ICO için önceden hazırlanmış 72 milyon ETH ile 30 Temmuz 2015’te hizmet göstermeye başladı. Vitalik Buterin, şu anda 1 milyar doların üzerinde olan önceden kazılmış ETH’nin %8’ini aldı.

Ethereum piyasaya sürülmesinden bu yana Bitcoin’den sonra en başarılı ikinci platform oldu ve ETH fiyatı 2015’te 0,30 dolar seviyelerindeyken, 2022’de 2.000 doların üzerine çıktı. Platform ayrıca Ethereum üzerine inşa edilmiş 2.000’den fazla merkezi olmayan uygulama ile yaygın bir şekilde benimsendi.

Vitalik Buterin Şimdi Ne Yapıyor?

Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı ve Ethereum’un geliştirilmesinde hala yoğun bir şekilde yer almaktadır. Düzenli olarak Ethereum İyileştirme Önerileri (EIP’ler) yayınlar ve Ethereum için ölçeklendirme yol haritası üzerinde çalışır. Aynı zamanda Zcash Vakfı üyesi ve çeşitli kripto para projelerinin danışmanıdır.

Vitalik Buterin, kripto para alanındaki çalışmalarına ek olarak, merkezi olmayan bir sanal dünya olan Decentraland gibi başka projelerde de yer aldı. Aynı zamanda bir Blockchain teknoloji şirketi olan Clearmatics’in kurucu ortağıdır.

Ethereum Nedir?‍

Ethereum; herhangi bir dolandırıcılık veya üçüncü tarafın müdahalesi olasılığı olmadan, tam olarak programlandığı gibi çalışan uygulamalar olan akıllı sözleşmeleri çalıştıran, merkezi olmayan bir platformdur.

Ağ, merkezi olmayan uygulamaları (Dapp’leri) oluşturmak ve İlk Para Arzı Tekliflerini (ICO’lar) başlatmak için kullanılır. Ethereum’un yerel kripto para birimi, işlem ücretlerini ve gas maliyetlerini ödemek için kullanılan Ether’dir (ETH). Ethereum, Bitcoin’den farklıdır çünkü uyarlanabilir ve genişletilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Ethereum, geliştiricilerin platformda her türlü merkezi olmayan uygulamayı oluşturmasına olanak tanıyan Turing-Complete bir programlama diline sahiptir

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala