bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,847.91 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.65 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 578.33 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 168.97 2.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51405 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471637 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149716 2.46%

Vitalik Buterin, Terra Ekibinin Piyasa Manipülasyonu Yaptığını Belirtti

vitalik buterin terra ekibinin piyasa manipulasyonu yaptigini belirtti

Bitcoin’in ardından piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Terra Luna ekibi hakkında açıklama yaptı. Buterin açıklamasında Terra Luna ekibinin yerel kripto para biriminin değerini desteklemek için piyasayı manipüle etmeye çalıştığını iddia etti.

Vitalik Buterin’den Terra Luna Açıklaması

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Terra Luna ekibi hakkında açıklamalarda bulundu. Buterin açıklamasında Terra ekibinin geniş Bitcoin (BTC) rezervleriyle ne yaptığını kimsenin bilmediğini belirtti. Kanadalı programcıya göre, Terra fiyaskosu, ademi merkeziyetçiliğin her sorunu çözmediğini gösteriyor. Algoritma açık ve şeffaf olsa bile, kötü bir şekilde yürütülürse yine de bozulacaktır.

vitalik buterin terra ekibinin piyasa manipulasyonu yaptigini belirtti 2

Buterin’e göre başarısız Blockchain projesinin arkasındaki mekanizma sadece “kötü ekonomi” oldu. Ethereum (ETH) kurucu ortağı, pek çok “akıllı insanın” Terra’nın “temelde kötü” olduğunu söylediğini belirtiyor. Başarısız kripto para projesi Luna Classic ve Luna 2.0, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un Güney Kore’nin kendisine karşı bir tutuklama emri çıkarmasından sonra kaçtığını bildirmesine rağmen, geçtiğimiz Eylül ayında yeniden canlanmıştı.

Buterin ayrıca Ethereum’un uzun süredir beklenen ve başarılı bir şekilde gerçekleşen Merge yükseltmesinin ardından Ethereum (ETH) fiyatının düşmemesine de “şaşırdığını” belirtti. Son olarak ikinci büyük alt büyük altcoin fiyatı, Ethereum’un hisse ispatı geçişinin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasına rağmen, 15 Eylül tarihinden bu yana sadece yüzde 18 değer kaybetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala