bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,699.87 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 158.24 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551408 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50643 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161563 0.84%

Visa, Ödemelerde USD Coin’in Kullanımına İzin Verileceğini Duyurdu

visa odemelerde usd coinin kullanimina izin verilecegini duyurdu 1

Ödeme devi Visa, ödeme işlemlerinde stablecoin USD Coin’in (USDC) kullanımına izin vereceklerini duyurdu. 

Bir Reuters haberine göre ödeme devi Visa, kullanıcılara ödeme işlemlerinde USDC’yi kullanmalarına izin verecek. Visa bu son hamlesiyle, Mastercard, BNY Mellon ve BlackRock gibi önde gelen finans firmalarının da kripto para birimlerini yatırım portföylerinin düzenli bir parçası haline getireceği şeklinde öngörüleri yeniden gündeme getirdi. Haberin ardından Bitcoin, sert bir yükseliş yaşayarak önemli bir direnç olarak kabul edilen 56.300 seviyesini aşmayı başardı. 

Visa’dan Cuy Sheffield ise konu hakkında şunları söyledi:

“Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerden dijital para birimlerine erişebilmek, bunları tutabilmek ve kullanabilmek için artan bir talep görüyoruz ve müşterilerimizden tüketiciler için bu erişimi sağlayan ürünler oluşturabilmek için talep görüyoruz”

Elon Musk’ın CEO’su olduğu önde gelen elektrikli otomobil şirketi Tesla da geçtiğimiz hafta Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladığını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala