Visa, Ödemelerde USD Coin’in Kullanımına İzin Verileceğini Duyurdu

önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Ödeme devi Visa, ödeme işlemlerinde stablecoin USD Coin’in (USDC) kullanımına izin vereceklerini duyurdu. 

Bir Reuters haberine göre ödeme devi Visa, kullanıcılara ödeme işlemlerinde USDC’yi kullanmalarına izin verecek. Visa bu son hamlesiyle, Mastercard, BNY Mellon ve BlackRock gibi önde gelen finans firmalarının da kripto para birimlerini yatırım portföylerinin düzenli bir parçası haline getireceği şeklinde öngörüleri yeniden gündeme getirdi. Haberin ardından Bitcoin, sert bir yükseliş yaşayarak önemli bir direnç olarak kabul edilen 56.300 seviyesini aşmayı başardı. 

Visa’dan Cuy Sheffield ise konu hakkında şunları söyledi:

“Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerden dijital para birimlerine erişebilmek, bunları tutabilmek ve kullanabilmek için artan bir talep görüyoruz ve müşterilerimizden tüketiciler için bu erişimi sağlayan ürünler oluşturabilmek için talep görüyoruz”

Elon Musk’ın CEO’su olduğu önde gelen elektrikli otomobil şirketi Tesla da geçtiğimiz hafta Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladığını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

Pozitif korelasyon: ETF’ler seride, Bitcoin zirvede!

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz gün 365 milyon dolar net para girişi kaydederek pozitif seriyi altı güne çıkardı. Para girişlerinde ipi Ark Invest ve 21Shares’in ETF’i göğüsledi. Söz konusu ETF 113,8 milyon dolar net para girişine imza attı. BlackRock’ın IBIT’i ise günü 93,38 milyon dolar net para girişiyle noktaladı. BTC fiyatı, ETF’lerde 22 ...

Bağlantıyı kopyala