bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,319.23 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.44 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 611.11 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.70 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527372 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473057 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150892 0.19%

Visa: 2021’in İlk Yarısında Kripto Para Bağlantılı Kart Kullanımı 1 Milyar Doları Aştı

visa 2021in ilk yarisinda kripto para baglantili kart kullanimi 1 milyar dolari asti

Ödeme devi Visa, kripto para kullanıma ilişkin bir verileri yayımladı.

Visa, kripto para bağlantılı kart kullanımına ilişkin verileri açıkladı. Dünya çapında yılın ilk altı ayında kripto para bağlantılı kartlar aracılığıyla mal ve hizmetlere 1 milyar dolar harcandığına dikkat çeken Visa CFO’su Vasant Prabhu, “Kripto para birimlerinin diğer para birimleri kadar kullanıldığı bir ekosistem yaratmak için çok şey yapıyoruz” şeklinde konuştu. Visa CFO’su Prabhu CNBC’ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Kripto para birimini daha kullanışlı hale getirmek ve diğer tüm para birimlerinin kullanıldığı gibi bir ekosistem oluşturmak için çok şey yapıyoruz. İnsanlar, normal para birimlerini kullandıkları şeyler için kripto para birimlerini kullanmanın yollarını araştırıyorlar. Volatilite vs. açısından birçok konu var. Ancak bu, yönetmek ve izlemek için kripto para birimlerinin sahiplerine kalmış.”

Prabhu ayrıca “çeşitli düzenlenmiş borsalarda kripto para birimi satın alan insan ağımızda çok fazla hacim görüyoruz ve görebildiğimiz kadarıyla bu trend devam ediyor” şeklinde konuştu.

Visa’nın rakibi Mastercard’ın Kuzey Amerikalılarla gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, katılımcıların %93’ü önümüzdeki yıl kripto para birimleri, temassız veya QR kod sistemleri gibi ödeme teknolojilerini kullanmayı planlıyor. Bununla birlikte araştırma, y kuşağının %75’inin kripto para birimlerini daha iyi anladıkları sürece kullanabileceklerini ortaya koydu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala