bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Virüs Hızla Yayılıyor

virus hizla yayiliyor

Merak etmeyin bu virüs Corona Virüs değil. COVID-19’un yayılımı ayrı; orada dikkat edilmesi gereken bir sağlık olayı var. Benim bahsedeceğim virüs, ki teşbihte hata olmaz: Bitcoin.

Fiyattaki dalgalı gelişmelerden bağımsız olarak Bitcoin dünyanın hemen her yerinde her gün biraz daha fazla benimseniyor.

Sadece geçen 1 haftanın bazı haberleri:

Kurumsal yatırımcılar yani büyük şirketler için Bitcoin satın alan Grayscale fonu toplam yatırım miktarını 400 bin Bitcoin’e ya da kabaca 3,6 milyar $’a çıkardı. Büyük firmalar Grayscale aracılığı ile 11 Mayıs’ta gerçekleşen halving sonrası 500 milyon $’lık Bitcoin aldı. Şirketlerin son bir haftada sadece Grayscale üzerinden satın aldıkları Bitcoin, madencilerin tüm dünyada ürettiği miktarın üç katına ulaştı.

Avustralya’da postaneler yerel kripto para borsası Bitcoin.com.au ile bir anlaşmaya giderek; borsa üyelerinin postanelerde Bitcoin ile ödeme yapmasına imkan tanıdı.

Venezuela ise yurtdışında yaşayan vatandaşların pasaport yenileme veya süre uzatma vb işlemlerinde Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı.

İlk Bitcoin ATM’lerinden birinin kurucusu da olan LibertyX şirketi, ABD’de tüketicilerin 20.000’den fazla noktada nakit ile Bitcoin satın almasına imkan tanıyan yeni bir anlaşma açıkladı. LibertyX’in duyurusuna göre nakit ile Bitcoin satın alınabilecek mağazalar arasında 7-Eleven, CVS Pharmacy ve Rite Aid gibi tanınmış büyük markalar da yer alıyor.

Kriptopara veri araştırma şirketi Chainalysis bugüne kadar üretilmiş Bitcoinlerin sadece 3,5 milyonunun günlük alım satımlarda kullanıldığını açıkladı. Büyük çoğunluğu oluşturan 11,4 milyon Bitcoin ise uzun vadeli yatırım olarak tutuluyor.

Bir başka veri analiz firması Glassnode da dolaşımdaki Bitcoinlerin %60.08’inin en az bir yıldır, %42.9’unun en az iki yıldır ve %28,5’inin ise en az üç yıldır hareket etmediğini bildirdi.

Cointelegraph verilerine göre de Bitcoin adreslerinin %80’i karda.

Sadece son bir haftanın haberlerini bile derlediğimiz de ortaya net bir tablo çıkıyor: Bitcoin, aleyhindeki tüm dezenformasyon, karalama vb. kampanyalara rağmen; hiçbir maaşlı iletişim ya da PR çalışanı, hiçbir reklam vb. bütçesi olmamasına rağmen, dilden dile hızla hem reel hem dijital ekonomide yayılıyor. Gerek amatör gerek profesyonel yatırımcılar ise klasik ve alternatif medyada sürekli devam eden bir sürü gürültü patırtıya rağmen; Bitcoin’e büyük fiyat dalgalanmalarından bağımsız şekilde uzun vadeli, güvenilir bir yatırım olarak bakıyor ve en önemlisi bu stratejisinin ödülünü de alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Erkan Öz

Erkan Öz, Siyaset Bilimi ve Gazetecilik eğitimi almasının ardından İHA’da habercilik hayatına başladı. Daha sonra aralarında the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Al Jazeera ve DHA’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası yayın organlarında teknolojinin dünya ekonomisi üzerinde yaptığı etkileri inceleyen çalışmaları ile tanındı.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala