bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 1.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.61 1.64%
bnb
BNB (BNB) $ 585.37 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 188.57 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621604 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646152 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216259 7.96%

Verge (XVG) Coin Nedir?

Verge XVG coin

Verge, bir blockchain projesidir. Kripto para birimi olan XVG coin nedir? XVG nasıl alınır? Sorularının yanıtları..

Verge Nedir?

Verge, kişilerin anonim bir şekilde işlem gerçekleştirmelerine olanak tanıyan bir ödeme ağıdır. Kullanıcılarına tamamen gizli bir şekilde hizmet ve ürün satın alma imkanı sunmaktadır. DogeCoinDark adı altında 2014 yılında ortaya çıkmış ve 2016 yılında Verge olarak yeniden adlandırılmıştır. DogeCoinDark, Dogecoin’in bir çatalı ve Dogecoin’e anonim bir alternatif sağlamak için tasarlanmıştır. Verge, doğrudan bağlantısı olmayan Dogecoin’den (DOGE) ayırmak için yeniden adlandırılmıştır. Bitcoin blokzincirini geliştiren, verimli ve merkezi olmayan bir ödeme ağı sunmayı amaçlamaktadır. Verge ağı üzerinde Verge Pay adı verilen anonimlik sayesinde Tor’u cüzdanına entegre etme avantajı sunar. Bunun yanı sıra diğer amacı, gizli adreslere işlem gönderme seçeneği sunmaktır. Verge projesi, merkeziyetsiz ve açık kaynaklı bir yapıya sahiptir. Kararlar, topluluk tarafından alınmaktadır.

Nasıl Çalışır?

Verge, bir kullanıcı işlem gerçekleştirmek istediğinde, IP adresi, konum gibi özel ve hassas verileri şifreler ve anonim hale getirir. IP adresi, belirli bir bilgisayar veya bilgisayar ağıyla ilişkili tanımlayıcı bir numaradır. Bir IP adresi kullanarak, kullanıcıyı ve bağlı cihazda gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinlikleri izlemek mümkündür. Böylece IP adreslerini gizlemek, işlemleri tamamen izlenemez hale getirmektedir. Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere birçok blokzinciri, kullanıcıların IP adreslerinin izlenmesine izin vermektedir. Ancak Verge, bunu anonimleştirerek kullanıcıların verilerini korumaktadır. Verge, teknik olarak kullanıcı anonimliğini sağlama sorununu çözmeye çalışmaktadır. Kriptografi yerine, kullanıcı kimliğini koruma hedeflerine ulaşmak için mevcut ve test edilmiş TOR ve I2P ağı teknolojisine güvenmektedir.

Ayrıca Verge, The Onion Router (TOR) ve Invisible Internet Project (I2P) gibi birden fazla anonimlik merkezli ağ kullanarak anonimlik sağlamaktadır. TOR, iletişimlerini dağıtılmış bir aktarma ve tünel ağı üzerinden geri göndererek kullanıcıların kimliklerini korur. Bu ağ, dünyanın her yerinden gönüllüler tarafından yürütülmektedir. I2P, kullanıcı verilerini şifreler ve gönüllü olarak çalışan, anonim, eşler arası küresel olarak dağıtılmış bir ağ aracılığıyla gönderir. Verge genel defterinde meydana gelen çeşitli işlemleri herkes görüntüleyebilirken, TOR ve I2P ağ katmanlarının kullanımı, işlem yapan katılımcıların IP adreslerinin yanı sıra konumunu da gizlemektedir.

verge nedir XVG coin

XVG Coin Nedir?

Verge ağının açık kaynaklı ve merkezi olmayan kripto para birimi XVG Coin’dir. Ağ içerisinde yürütülen işlemlerde kullanılmaktadır. XVG, gizlilik odaklı bir para birimidir. İşlem yapan kullanıcıların konumunu ve IP adresinin gizlenmesine olanak tanır. Madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi olan XVG, günlük kullanım için bir ödeme aracı olarak da kullanılır. Ayrıca XVG, yönetişim tokenı olarak da kullanılmaktadır. XVG sahibi kullanıcılar, platform yönetimine katılabilir ve oy verebilir. Ayrıca kullanıcılar, topluluğa değişim için teklif sunabilmektedir. XVG, gizlilik özellikleri ile anonim bir şekilde para transferine olanak tanımaktadır. Ayrıca XVG Coin, güvenilir eşler arası işlemleri güçlendirmek amacıyla, çift anahtarlı gizli adresleme sağlamaktadır. Bunun amacı, Bitcoin’den daha fazla gizlilik sağlamaktadır. XVG’nin anlaşmalı olduğu yerler mevcuttur ve kullanıcılar bu yerlerden kripto varlıkları ile alışveriş yapabilmektedir. Buna örnek olarak 2021 yılında seyahat rezervasyon uygulaması olan Travala’nın ödeme XVG’yi kabul etmesi verilebilir.

XVG Coin Nasıl ve Nereden Alınır?

Verge ağının yerel kripto para birimi XVG Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Gizlilik odaklı kripto para birimi XVG’yi listeleyen borsalara; Binance, Bitfinex, Gate.i.o, CoinEx, Bittrex gibi platformlar örnek verilebilir. XVG satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu platformlardan birine üye olmalı ve hesap oluşturmalıdır. Kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayan kullanıcılar, alım satım sayfasını açmalıdır. Kullanıcılar, istedikleri miktarda aldıkları XVG Coin’leri, işlemlerde kullanabilir ya da güvenli cüzdanlarda saklayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala