bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,873.58 2.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.89 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 582.40 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 5.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523503 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440829 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148575 4.86%

Veles Network (VLS) Nedir?

veles network vls nedir

Veles, internet kullanıcılarının bir bilgiye erişim özgürlüklerini korumalarına ve multi-hop destekli merkeziyetsiz VPN gibi hizmetler oluşturarak internet üzerinden iletişimin gizliliğini artırmaya yardımcı olmayı amaçlayan açık kaynaklı bir yazılım projesidir.

Blockchain teknolojisinin sunduğu dağıtık ve merkeziyetsiz sistemler insanlık adına önemli platformlar inşa edilmesini sağladı.

Bununla birlikte, mevcut internet bağlantısını anonimleştirme hizmetleri çoğunlukla ticari hizmetlerdir veya gönüllü ağlara dayanıyor.

Veles ekibi bu boşluğu doldurmak, baskıcı hükûmetlere ya da üçüncü tarafların gizlilik ihlallerine karşı önemli ölçüde daha dirençli ve güvenilir bir çözüm sağlamak için ekonomik olarak kendi kendini destekleyen ve sonunda kendi kendini yöneten bir ağ oluşturmak amacıyla bu teknolojiden faydalanıyor.

Projenin Misyonu Nedir ve Ne Vadediyor?

Veles; gizlilik odaklı, tamamen merkeziyetsiz, P2P ve sunucusuz bir ağ olmayı hedefliyor.

Bu hedefe blockchain ve masternode’lar gibi mevcut teknolojileri kullanarak ulaşacak. Veles ağı kullanıcıların gizliliğini sağlayıp verilerini korurken, tüm kullanıcıların yedek bant genişliği erişimini finansal teşvikler karşılığında sağlayacak.

Veles Network tarafından sağlanan VPN hizmeti, mevcut VPN hizmetleriyle karşılaştırılabilir ve hatta geliştirilebilir.

Veles’in pazar modeli hem rekabetçi hem de neredeyse sınırsız ölçeklenebilir bir VPN hizmeti oluşturmaya ve diğer kuruluşlara Veles ağından VPN hizmetlerini satın alma ve çözümlerini entegre etme seçeneği sunacak.

Veles Ağını Kim Kontrol Ediyor?

Belirli bir kişi veya grup Veles ağının sahibi değil. Veles, dünyadaki tüm Veles kullanıcıları tarafından kontrol ediliyor.

Birbirleriyle uyumlu kalabilmek için tüm kullanıcıların aynı kurallara uygun yazılım kullanması gerek.

Veles bütün kullanıcılar arasında tam bir fikir birliği sağlanması şartıyla doğru şekilde çalışabilir. Bu nedenle, tüm kullanıcılar ve geliştiriciler bu fikir birliğini korumak için güçlü bir teşvike sahip.

Veles Nasıl Çalışır?

Kullanıcı açısından bakıldığında Veles, kişisel bir Veles cüzdanı sağlayan ve bir kullanıcının bu cüzdan üzerinden VLS göndermesine ve almasına izin veren bir mobil uygulama veya bilgisayar programından başka bir şey değil. Veles çoğu kullanıcı için bu şekilde çalışır.

Perde arkasında, Veles ağı blockchain teknolojisi ile çalışıyor. Bu teknoloji, şimdiye kadar işlenen her işlemi içerir ve kullanıcının bilgisayarının her işlemin geçerliliğini doğrulamasına olanak tanır.

Her işlemin orijinalliği, gönderen adreslere karşılık gelen dijital imzalarla korunarak tüm kullanıcıların kendi Veles adreslerinden VLS göndermesi üzerinde tam denetime sahip olmalarını sağlar.

Ayrıca herkes özel donanım cihazlarıyla bu işlemleri gerçekleştirerek bu hizmetleri için VLS ödülü kazanabilir. Buna da “madencilik” deniyor.

Veles Özel Bir Şirket mi ve Nasıl Finanse Ediliyor?

Hayır, %100 açık kaynaklı bir yazılım projesi ve ICO ya da pre-mine durumu da söz konusu değil. Sadece test için 50.000 adet VLS coin üretilmiş. Topluluk destekli bir oluşum.

Proje Ne Zaman Hayata Geçirilmiş?

Kasım 2018’de mainnet gerçekleşmiş. Bu bence önemli.

Ekip

Projenin 8 kişilik bir ekibi var.

Altcoinbaggins: Kurucu, Baş Geliştirici

20 yıllık deneyim, hacker.C / C ++, Python, SQL’de uzman.

Mdfkbtc: Kurucu, Geliştirici

Yönetici, topluluk ve proje yöneticisi olarak çalışıyor. İşletim sistemlerinde (çoğu Linux’ta), C ++ ve diğer yaygın kullanılan bazı dillerde uzman.

Uhlik: Geliştirici

30 yıllık deneyime sahip uzman programcı. x86 CPU mimarisi, işletim sistemleri ve sanallaştırma (Hyper-V, Microsoft Certified Professional[1]) konusunda üstün beceriye sahip. Blockchain uzmanı.

Ekibin tamamı burada.

Yol haritası

Ekibin ayrıntılı bir yol haritası var. Tamamını görmek için tıklayınız.

VLS

Maksimum Adet: 2.500.000 VLS

Dolaşımdaki Adet: 1.276.123 VLS

Blok zamanı: 2 dk

Maksimum blok ödülü: 1.25 VLS

Masternode için: 500 VLS

Masternode ödülü: %20.53

VLS’nin Listelendiği Borsalar

Projenin sitesinde alttaki borsalar gösteriliyor fakat Coinmarketcap’te (CMC) sadece Crex24 borsası görülüyor.

Twitter’a giriş tarihleri Ağustos 2018. Takipçi sayıları ise 522. Çok az ve büyük bir soru işareti.

Telegram’da bu sayı 86.

Son not:

VLS şu an sadece Crex24’te trade edilebilir görünüyor. Farklı borsalarda listelendiğinde ve mevcut total arzı dikkate alındığında ciddi fiyat artışları yaşanabilir; ancak projenin toplam takipçi sayısının azlığı, CMC’de 24 saatlik hacminin sadece 5$ gözükmesi -doğruysa- çok ciddi problem.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Barış Kardeş

Sevgiye dâir ne varsa ben orada varım, savaşa dâir ne varsa ben orada yokum. Mevlânâ.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala