bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,256.68 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,024.71 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 542.49 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 133.29 1.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491925 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446118 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146425 3.79%

Vedat Güven, Bitcoin Madenciliğinin Tükettiği Enerji Rakamlarına Değindi

vedat guven proof of work pow destekcisiyimw

Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde gerçekleşen Kripto Meydanı‘nda Vedat Güven, Cemil Şinasi Türün, Tansel Kaya ve Efe Bulduk kriptoda enerji konusunu konuştu. Konuşmacılar arasında yer alan Vedat GüvenBitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamlarını ve teknik detaylarını aktardı. Ayrıca Vedat Güven yaptığı konuşmada; “Bitcoin’in harcadığı enerjiye rağmen finans sektöründeki kara para aklama gibi açıklarını kapatılabiliyor” dedi.

Vedat Güven: Proof of Work (PoW) Destekçisiyim

Kripto Meydanı’nda kripto sektörünü etkileyen enerji tüketiminin nabzı tutulurken Vedat Güven, Bitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamlarını ve teknik detaylarını aktardı.

vedat guven proof of work pow destekcisiyimeef

Vedat GüvenBitcoin madenciliğinin tükettiği enerji rakamları hakkında şu şekilde konuştu:

Ben enerji konusu ile ilgili olarak güncel bir analiz buldum. Sizinle bu analizi paylaşmak istiyorum. Ama mükemmel dememe rağmen o kadar ayakları yere basmayan yönleri varki bu verileri kendi görüşümle harmanladım. Proof of Work (PoW) dediğimiz zamanda Bitcoin’i baz alalım. Demekki biz Proof of Work dediğimizde Bitcoin’i konuşmak yeterli olacak. Çünkü biliyorsunuz ki farklı bir konumu var. Yani kripto severler olarak Bitcoin’i sadece bir para olarak görmüyoruz.

Konuşmasına kripto madenciliğinde kullanılan enerjinin önemine dikkat çeken ve bu konu hakkında veriler paylaşan Vedat Güven şu ifadeleri kullandı:

Şu anki durumu değerlendirirsek Bitcoin madenciliği çok fazla enerji harcıyor mu? Evet aslında rakam olarak bakıldığında çok harcıyor. Ama tabi bu harcama işe arıyor mu ? Yarıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala