bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,188.73 6.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.83 3.83%
bnb
BNB (BNB) $ 581.76 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 163.27 13.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518213 3.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45545 6.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154498 4.13%

VanEck’ten Altın ve Kripto Madenciliği Endeksli Fon Başvurusu

vaneckten altin ve kripto madenciligi endeksli fon basvurusu

ABD’li yatırım şirketi VanEck, SEC’e başvuruda bulundu. Altın veya kripto ile bağlantılı vadeli işlem sözleşmelerine ve yatırım tekliflerine odaklanacak fonun lansmanı için hazırlıklar başladı.

VanEck, dijital varlıklar ile beraber altın madenciliği yapan şirketlere yatırım yapacak bir ETF‘nin temellerini atıyor. Fon, vadeli işlem sözleşmelerine, borsada işlem gören ürünlere (ETP‘ler) ve altın ya da Bitcoin ile bağlantılı araçlara yatırım yapacak.

vaneckten altin ve kripto madenciligi endeksli fon basvurusu1

SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) belgesine göre, fon takip ettiği firmalarının performansını yansıtan bir endekste menkul kıymetlere odaklı olacak.

Yatırım Şirketi VanEck’in Altın ve Kripto Hamlesi Biden’ın Planı İle Pekişti

VanEck’in önerdiği fonun ABD Başkanı Joe Biden‘ın bu hafta içinde ülkenin kripto para stratejisini belirleyecek bir icra emri imzalayacağı haberleri üzerine dikkat çekti.

Şirketin hamlesi, yeni bir ABD düzenlemesi endişesine karşı bir atak olarak yorumlandı. Biden’in imzasının SEC de dahil olmak üzere federal kurumlara, bu yıl içinde dijital varlıklarla ilgili hangi önlemleri aldıklarına dair raporlar sunma talimatı vermesi bekleniyor.

Kasım ayında SEC, BTC‘yi doğrudan satın alacak bir VanEck ETF’sini reddetmişti. ETF.com kripto editörü ve analisti Sumit Roy, VanEck için “neyin işe yaradığını görmek istiyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala