VanEck CEO’su: Müşterilerimizin Bitcoin (BTC) ETF’ine Yoğun Bir Talebi Var

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

VanEck CEO’su Jan van Eck yaptığı açıklamada, müşterilerinin Bitcoin (BTC) ETF’i için yoğun bir talebinin olduğunu ifade etti.

CNBC’ye konuşan Eck, şirketin kripto para birimini alanına Bitcoin performansını takip eden bir borsa yatırım fonu aracılığıyla girme planı olduğundan söz etti.

VanEck, daha önce birkaç ETF başvurusu gerçekleştirmişti. Ancak şirket önceki girişimlerini geri çekti ve yapmış olduğu son ETF başvurusu ise SEC tarafından iki defa ertelendi.

VanEck, SEC’in konuyla ilgili kesin kararını beklerken, hafta başında Bitcoin vadeli işlemler yatırım fonu için izahname taslağı sundu.

Bitcoin Strateji Fonu, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine, havuzlanmış yatırım araçlarına ve lider kripto para birimi ile ilişkili olan ETP’lere yatırım gerçekleştirecek. Bu fon doğrudan Bitcoin’e bir yatırım yapmayacak. Bu sebepten ötürü VanEck CEO’su, SEC’in Bitcoin ETF’i onayına odaklanması gerektiğini düşünüyor.

VanEck’in Bitcoin Strateji Fonu’nun direkt olarak Bitcoin’e yatırım yapmaması, SEC’in ETF ile ilgili olarak daha hızlı bir biçimde karar vermesine neden olabilir.

SEC, Bitcoin ETF’i ile ilgili başvuru kararlarını ertelemeyi sürdürürken, Kanada ve Brezilya’da Bitcoin ETF’i onaylandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

Spot Bitcoin ve Ether ETF’leri üçüncü çeyreği umutla kapatıyor

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına Eylül’ün son haftasında 1,1 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı. Spot ETF’ler, 15-19 Temmuz haftasından bu yana en yüksek giriş rakamlarına ulaştı. Farside Investors’a göre, 27 Eylül’de 494,4 milyon dolar ile Haziran ayından bu yana en güçlü gün yaşandı. Bu önemli gelişme, 26 Eylül’de spot BTC ETF’lerinin 366 milyon dolar ...

Bağlantıyı kopyala