bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,038.89 2.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.25 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 592.89 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.88 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519096 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459641 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146231 3.32%

Valkyrie, Bitcoin ETF’sinde 80 Milyon Dolar Hacim Bildirdi

valkyrie bitcoin etfsinde 80 milyon dolar hacim bildirdi 2

Valkyrie’nin Cuma günü NASDAQ’da listelenen Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF), günün sonunda 80 milyon dolarlık bir başlangıç ​​yaptı. Bloomberg verilerine göre Valkyrie’nin Bitcoin Stratejisi ETF’si (BTF) 25 dolardan açıldı ve günü 24.16 dolardan kapattı. 

Özetle, günün hacmi, yaklaşık 3,1 milyon hissenin el değiştirdikten sonra yaklaşık 78 milyon dolara ulaştı.

Bu arada Bitcoin (BTC), ivmesini kaybederek yüzde 4,3’e kadar düşerek 60.011 dolara geriledi. Bitcoin, Çarşamba günü 67.000 doların hemen altında yeniden tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

valkyrie bitcoin etfsinde 80 milyon dolar hacim bildirdi

Valkyrie Bitcoin ETF 80 Milyon Dolarlık Ticaret Hacmi Bildirdi

ProShares ile karşılaştırdığımızda, bu haftanın başlarında New York Menkul Kıymetler Borsası’nda ilk Bitcoin vadeli ETF’sini onaylamasının ardından ETF, 1 milyar dolara yaklaşan açılış günü hacmiyle zaten yüksek beklentileri aşmıştı.

Kripto odaklı bir sermaye piyasaları platformu olan FRNT Financial Inc.’in CEO’su ve kurucu ortağı Stephane Ouellette, Kanada kripto ETF’lerini örnek olarak göstererek şu ifadelere yer verdi:

“Oynayan ilk hamle avantajı var gibi görünüyor. Sezgisel olarak, varlık sınıfı için kilometre taşı açısından bir sonraki veya sonrakinin performansının o kadar önemli olduğunu düşünmezdim.”

SEC başkanı Gary Gensler, CME Bitcoin vadeli işlemlerine bağlı ürünler için kripto tekliflerini incelemeye ilgi duyduğunu ifade ettikten sonra, ProShares ABD’nin ilk kripto ETF’sini listeleme yarışını kazandı. Valkyrie ise ikinci oldu, ancak önümüzdeki hafta listelenmesi beklenen VanEck de dahil olmak üzere başka tekliflerin bulunduğunu hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala