bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,777.16 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,254.03 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 579.46 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 181.95 4.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598684 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414664 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133444 4.92%

Uzmanlar spot Ethereum ETF’leri yorumladı

eth ether ethereum etf

Cointelegraph’ın ev sahipliğini yaptığı X Spaces’e katılan sektörün umanları, spot Ethereum ETF’lerin onayından sonra olabilecekleri değerlendirdi.

23 Mayıs tarihinde ABD’li düzenleyici kurum SEC, aralarında VanEck, BlackRock, Fidelity ve Grayscale’in de olduğu sekiz ihraççının spot Ethereum ETF başvurusunu onayladı. Bu onay ile birlikte, kripto para piyasasında yeni bir hareketlilik başladı.

Kripto analistleri altcoin rallisinin yakında olduğunu öne sürdü. Yatırımcılar ise altcoin’lere akın etti.

Cointelegraph Genel Yayın Yönetmeni Gareth Jenkinson, Bloomberg analisti Eric Balchunas, VanEck dijital varlıklar araştırma başkanı Matthew Sigel, Consensys küresel düzenleyici konular direktörü Bill Hughes ve Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu da spot Ethereum ETF gündemini ele aldı.

ether spot etf

Spot Ethereum ETF gündemi: Yöneticiler konuştu

Kripto sektöründe iz bırakan şirketlerin yöneticileri, Cointelegraph’ın ev sahipliğinde spot Ethereum ETF gündemini irdeledi. Yöneticiler, önümüzdeki süreçleri değerlendirdi.

Consensys küresel düzenleyici konular direktörü Bill Hughes, SEC’nin spot Ethereum ETF’lere onay vererek ETH’nin bir emtia olduğunu kabul ettiğini öne sürdü. Bilindiği üzere, Consensys, SEC’nin ETH’yi menkul kıymet olarak göstermesi hakkında dava açmıştı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF’lerde yaşananlara benzer bir senaryonun gerçekleşeceğine inanıyor. Balchunas, Bitcoin’deki ihraççıların piyasaya süreceği Ether ETF’lerin rekabetin farklı alanı olduğunu savundu. Analist, Ether ETF’lerin Bitcoin’e göre daha az hacme sahip olacağının altını çizdi.

Bloomberg analisti, her ne kadar Ether ETF’in yeterince ilgi çekmeyeceğini düşünse de yatırımcıların farklı stratejiler deneyeceğini düşünüyor. Analiste göre, yatırımcılar ETF’i açığa satacak ve ETH satın alacak. Böylelikle ETH stake edebilecekler.

VanEck dijital varlıklar araştırma başkanı Matthew Sigel ise Ether için güçlü bir yatırım ortamı oluşturacaklarını söyledi. Sigel, Bitcoin ve Ether’in ideal karışımını bulmak için yoğun çalıştıklarını ve yakında sonuçları paylaşacaklarını söyledi.

Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu da benzer görüşe sahip. Siu, ABD’nin kripto ve Web3 alanında rekabet etmesiyle birlikte kripto yatırımcılarının daha fazla gelişmeye tanıklık edeceğini söyledi.

Siu, “ABD bunu onayladığına göre, İngiltere, Singapur, Japonya ya da Dubai gibi Orta Doğu’daki diğer ülkelerin de spot ETF’lere ihtiyaç duyacağını düşünüyorum.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala