bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

Upbit borsası ve Matrixport’tan sinyaller: Altcoin tehlikesi

altcoin

Güney Kore’nin en büyük kripto borsası Upbit’in işlem hacimlerinin yüzde 75 oranında düşmesi ve Matrixport raporu dikkat çekti. Kripto para piyasasında düzeltme beklentileri artış gösterdi.

CoinDesk’in yapmış olduğu bir habere göre kripto para borsası Upbit’ten negatif sinyaller geldi. Güney Kore’nin en büyük borsası olan ve birçok altcoin’in yükselişinde katkısı olan Upbit, işlem hacimlerinde yüzde 75’lik bir düşüş yaşadı. Upbit’in işlem hacminin düşmesinde, altcoin’lere yönelik ilginin azalması etkili oldu.

CoinDesk, Upbit’in işlem hacmindeki düşüş haricinde Matrixport’un Telegram üzerinden yayımladığı mesajı da öne çıkardı. Habere göre, Matrixport da altcoin’ler konusunda sinyal verdi.

kripto btc eth

Upbit düştü, Matrixport korkuttu: Altcoin gidişatı

CoinDesk’in yaptığı bir habere göre, Güney Koreli kripto borsası Upbit’in 24 saatlik işlem hacmi, 5 Mart’taki 15 milyar dolar seviyesinden yüzde 75’lik düşüş yaşadı. Hacim 3,79 milyar dolar seviyesine geriledi.

Borsadaki düşüş, altcoin’lerdeki alım iştahının sekteye uğramasıyla ilişkilendirildi. Upbit, listelediği altcoin’lerde keskin yükselişlere katkı sağlamasıyla biliniyor.

CoinDesk, Upbit’teki işlem hacmi düşüşünü altcoin’lerdeki yükselişin sona ermesine bağladı. 192 kripto para birimini listeleyen Upbit, 309 işlem çiftinden işlem hacmi elde etti. Borsadaki hacim, Bitcoin ve Ether’den ziyade altcoin’lerde gerçekleşti.

CoinDesk, bir diğer altcoin sinyalinin Matrixport’tan geldiğine değindi. Habere göre, Matrixport, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı mesaj ile yatırımcıları uyardı.

Matrixport, “Kripto işlem hacimleri, Mart ayı başlarında bir altcoin faaliyeti dalgasının piyasaya girmesiyle hızla artmaya başladı.” dedi. Araştırma raporunda, düşük işlem ücretlerinin ve Dencun’un işlem hacmini yükselttiğine değinildi.

Matrixport, piyasa koşulları için ise “Ancak hacimlerin düşmesiyle birlikte altcoin rallisinin sürdürülebilirliği sorgulanır hale geldi.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala