bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

UNUS SED LEO (LEO) Nedir?

UNUS SED LEO tokeni iFinex platformu için oluşturulmuş bir yardımcı tokendir. Ancak Binance Coin veya KuCoin Shares tokeni gibi diğer benzer tokenlerin aksine, Bitfinex borsası için bir mali krize yanıt olarak yaratılmıştır.

Bu finansal krizin kaynağı çeşitli hükümetlerin geleneksel bankacılık sistemini kullanmakta zorluk çekmesinin ardından 2018 yılında iFinex’in bankacılık hizmetleri için kullandığı bir finansal hizmetler şirketi olan Crypto Capital Corp.’tan fonlara el koymasıyla 850 milyon dolarlık kayıp oldu.

UNUS SED LEO tokeni, adını iFinex şirket sloganından alır. Ezop’un masallarından biri olan “Domuz ve Dişi Aslan”dan türetilmiştir ve Latincedir, “Bir, ama aslan.” anlamına gelir. Masal kısaca, bir domuz birçok yavrusu olmasıyla övündüğünü sırada dişi aslana çocuğu olup olmadığını sorar. Dişi aslan, “Bir, ama aslan” diye cevap verir. Masal, nicelik ve bireysel güç arasındaki kalite anlayışını tartışır.

UNUS SED LEO Ne Zaman Çıktı?

UNUS SED LEO tokenleri Mayıs 2019’da piyasaya sürüldü ve %66’sı Ethereum blok zincirinde ve %34’ü EOS blok zincirinde olmak üzere 1 milyar token arzı oluşturuldu. Bitfinex, tokenleri satın almak ve yakmak için topladığı işlem ücretlerinin %27’sini kullanıyor ve sonunda hepsini yakacaktır. Bu, UNUS SED LEO’nun, sonunda var olmayı sona erdirmek için belirli planlarla oluşturulduğu neredeyse diğer tüm kripto para birimlerinden oldukça farklıdır.

UNUS SED LEO (LEO) Nasıl Çalışır?

Bitfinex, 2012 yılında kuruldu, var olan en eski kripto para borsalarından biridir. Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olmaya devam etse de yolu her zaman sorunsuz olmamıştır. Aslında 2018, sadece kripto balonunun patlaması ve kripto kışının başlaması nedeniyle son derece zor bir yıldı.

Bitfinex’in karşılaştığı en büyük sorun, gölge bankacılık şirketi Crypto Capital Corp’un fonlarına Polonya, Birleşik Krallık, Portekiz ve ABD de dahil olmak üzere bir dizi küresel hükümet tarafından el konulduğunda maruz kaldığı 850 milyon dolarlık zarardı. ABD savcıları, ana şirket iFinex’i yasadışı olarak Crypto Capital Corp.’a para aktarmak ve yine iFinex’e ait bir şirket olan Tether Ltd.’nin rezervleriyle kapatarak 850 milyon dolarlık kaybı gizlemeye çalışmakla suçladı.

Müteakip tartışmalar ve olumsuz basın, açıkçası iFinex ve Bitfinex’i yatırımcıların gözünde çok kötü bir ışık altında bıraktı. Buna karşılık iFinex, Tether fonlarındaki 850 dolarlık açığı da kapatacak olan UNUS SED LEO tokeninin oluşturulup piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ve Mayıs 2019’da UNUS SED LEO tokeni ortaya çıktı.

burned
Toplam arz ve yakılan token miktarı

660 milyonu Ethereum blok zincirinde ve 340 milyonu EOS blok zincirinde basılmış olmak üzere toplam 1 milyar UNUS SED LEO tokeni basıldı. Tüm tokenler Mayıs 2019’da özel satışta ve Haziran 2019’da IEO’da her biri 1 USDT oranında satıldı, böylece 1 milyar dolar toplandı ve zararı karşılandı.

Bu yardımcı tokenlerdeki bir fark, sonunda tüm tokenleri yakma planlarıyla oluşturulmuş olmasıdır. Bunu akılda tutarak, Bitfinex, token satın almak ve yakmak için kârının %27’sini kullandığını söyleyelim.

Tam şeffaflık sağlamak için Bitfinex, token alımları, yakılan tokenler, işlemler hakkında bilgiler ve daha fazlasıyla ilgili bilgileri gösteren bir gösterge panosuna sahiptir.

UNUS SED LEO Tokeni

UNUS SED LEO tokeni üç temel işlev göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur:

  • Bitfinex bütçesini yenilemek;
  • Hizmet müşterileri için fırsatları genişletmek;
  • iFinex ekosistemini geliştirmek

İlk hedefine sadece token satışıyla ulaştı. Diğer iki işlev devam ediyor ve diğer değişim tokenleri gibi LEO, Bitfinex değişimi için dahili yardımcı token olarak hareket ederek, Bitfinex’te işlem yaparken sahiplerine çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu faydalar aşağıdaki gibidir:

Coin sahipleri için Bitfinex ve Ethfinex komisyon ücretleri %15 düşürüldü. İndirim, stabil coin’li çiftler de dahil olmak üzere tüm kripto para çiftleri için geçerlidir. Seçeneği kullanmak için hesapta en az bir token olması yeterlidir.
Kripto para biriminde 5000 USDT’den fazla depolayan alıcılar için komisyon %10 daha düşürülür (toplam tasarruf – %25).

burneds
Günde yakılan token miktarları.

Eşler arası kredi ücretlerinde %5’e varan indirim. Sahipler, LEO’da tutulan her 10.000 USDT için aylık olarak tahakkuk eden %0.05 indirim alır. Bir önceki ay boyunca LEO’da 1 milyon USDT tutulduğunda %5’lik maksimum indirime ulaşılır.
Bitfinex iştirakleri ayrıca, tavsiyelerinden biri bir ay boyunca 500 USDt değerinde $LEO token’a sahip olduğunda çarpanlar alır. Bu çarpan tutarı şu şekildedir: 500+ USDt LEO eşdeğeri – 1,1x çarpan, 5,000+ USDt LEO eşdeğeri – 1,2x çarpan ve 50.000+ USDt LEO eşdeğeri – 1,5x çarpan.

Tokenler yakıldıkça kalan tokenlerin değerinin artması bekleniyor. Bu, tüccarların yalnızca ticaret komisyonlarındaki azalmadan değil, aynı zamanda tokenin piyasa değerindeki artıştan da faydalanmalarını sağlar.

LEO’nun Geleceği

Token bir kripto para birimi için oldukça istikrarlı kaldı ve bu istikrara ve LEO tokeninin değerinde istikrarlı bir artışa izin veren birkaç şey var gibi görünüyor. Bunlar şöyle sıralanabilir:

Bitfinex’in popülaritesi: Tether skandalına, 2016’daki büyük bir hack’e ve sık sık diğer olumsuz basına rağmen Bitfinex, dünyanın en büyük ve en saygın kripto para borsalarından biri olmaya devam ediyor. Bu, büyük ticaret topluluğu tokeni ticaret maliyetlerini düşürmenin bir yolu olarak benimsediğinden, tokenin istikrarına katkıda bulunmaya yardımcı oluyor. Bu dinamiğin varlığı boyunca LEO tokenini desteklemesi beklenebilir.

Cömert sadakat programı: Komisyonlardaki azalma, düşük borçlanma maliyetleri ve Bitfinex iştiraklerine sağlanan faydalar, LEO tokeninin faydasını artırdı ve kullanıcılar için daha çekici hale getirdi. Bitfinex, zaman geçtikçe LEO sahiplerine yalnızca projeye olan ilgiyi yüksek tutmaya hizmet edebilecek ek bonuslar vaat etti.

Cömert yakma programı: Bitfinex, jetonları tutarlı bir şekilde yakarak, talep aynı anda artarken bile arzı azaltıyor. Bu dinamik, yakma programı mekanizması yoluyla giderek daha az bulunur hale geldikçe LEO tokenlerinin fiyatını artırmaya devam edeceğinden emin.

burn
Günlük yakılacak miktarlar şeffaf bir şekilde gösteriliyor.

UNUS SED LEO (LEO) Fiyatı Nedir?

UNUS SED LEO (LEO) Kaç TL?

Leo token fiyatı son 24 saat içerisinde 0.07% değişim gösterdi. Leo tokenin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 1,401,620 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 5,358,618,584 dolar seviyesinde.

UNUS SED LEO (LEO) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LEO token $ 5.77 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Eylül ayı itibariyle LEO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3.8 dolarla kaydetti. Bununla birlikte LEO tokende yılın en düşük seviyesini ise 1.1 dolarla belirledi.

UNUS SED LEO (LEO) Nasıl Alınır?

LEO tokenleri Bitfinex üzerinden birçok işlem çifti üzerinden alınabilir. Bu çiftlerin arasında, USDT, EOS, ETH ve BTC bulunmaktadır. UNUS SED LEO’nun (LEO) listelendiği kripto para borsaları şu şekilde:

  • Bitfinex
  • FTX
  • Gate.io
  • OKEx
  • Probit

UNUS SED LEO (LEO) bu kripto para borsalarında çok farklı işlem çiftleri üzerinden listeleniyor. Dilediğiniz kripto para borsasını seçip, birkaç adımda kolaylıkla UNUS SED LEO (LEO)

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala