bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,287.22 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.52 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 593.65 0.93%
solana
Solana (SOL) $ 146.60 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531982 0.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460268 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161551 0.15%

Ünlü ekonomist Şant Manukyan Bitcoin tahminini paylaştı

sant manukyan kripto para piyasasinda al sat disindaki kazanc yollari hakkinda konustu

Yeni yılda Bitcoin (BTC) yatırımcılarının gözü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) üzerindeyken bir yorum da ülkemizin tanınan ekonomisti Şant Manukyan’dan geldi. Piyasalar SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği yanıtı beklerken Manukyan, lider kripto paranın fiyatını etkileyebilecek faktörlere dair bir paylaşım yaptı.

SEC’in spot ETF başvurularına onay verdiği takdirde Bitcoin fiyatında ciddi hareketlerin gerçekleşebileceği yorumunu yapan Manukyan, Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen halving (yarılanma) için aynı görüşte değil. Halving’in tek başına fiyatı önemli ölçüde etkileyeceğine inanmayan ünlü ekonomist, borsa hesaplarında dolaşan BTC miktarının düşük kalmaya devam ettiği senaryoda ise durumun değişebileceğini belirtti.

ETF’ler onay alırsa Bitcoin fiyatı ne olur?

Ünlü ekonomist Şant Manukyan, SEC’in spot fonlara onay vermesi halinde Bitcoin fiyatının nereye kadar yükselebileceği hakkında bir tahminde bulundu. Bilimsel bir hesaplama yapmadığının altını çizen Manukyan, en büyük altın fonunun büyüklüğüne dikkat çekerek şu yorumu yaptı:

“En büyük altın fonu 58 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Spot Bitcoin ETF’leri bunun yarısı kadar büyüklüğe ulaşırsa BTC fiyatını 57 bin 500 dolar gibi bir yere taşır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala