bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,719.46 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,942.56 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 554.21 1.03%
solana
Solana (SOL) $ 133.34 10.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514369 5.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450282 4.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128683 4.15%

Ünlü bankanın yöneticisi kripto paraları topa tuttu: “Değersiz”

bankacılık devi bitcoin kripto para

Küresel banka Goldman Sachs’ın baş yatırım yönetcisi Sharmin Mossavar-Rahmani, müşterilerinin kripto paralar ile ilgilenmediğini söyledi. Mossavar-Rahmani, banka olarak kripto paralara inanmadıklarının altını çizdi.

Kripto para piyasası günden güne benimsenmeye ve ilgi görmeye devam ediyor. Piyasa özellikle Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla yeni yatırımcıları bünyesine çekiyor. Hacim ve varlık artışı kripto piyasasını canlandırmış durumda. Ancak bazı geleneksel finans kurumlarının kripto antipatisi sürüyor.

Ünlü bankacılık devi Goldman Sachs’ın baş yatırım yöneticisi Sharmin Mossavar-Rahmani, Wall Street Journal’a verdiği demeçte kripto paraları adeta topa tuttu.

bitcoin analiz

Goldman Sachs kripto paralara inanmıyor

CoinDesk’in haberine göre Goldman Sachs kripto para karşıtı duruşunu devam ettiriyor. Wall Street Journal’a röportaj veren Mossavar-Rahmani, kripto paralardaki keskin yükselişlere rağmen Goldman Sachs müşterilerinin sektöre ilgi duymadığını belirtti. Baş yatırım yöneticisi, Goldman Sachs’ın kripto paraları bir varlık sınıfı olarak görmediğini ve kripto sektörüne inanmadığını ifade etti.

Mossavar-Rahmani, kripto paraların herhangi bir değer görmediği için ilgi çekmediğini belirtti. Sert sözleriyle damga vuran Mossavar-Rahmani, BlackRock ve Fidelity’nin spot Bitcoin ETF faaliyetlerine rağmen kendi taraflarında bir müşteri ilgisinin ortaya çıkmadığını aktardı.

Baş yatırım yöneticisi, “Eğer bir değer atayamıyorsanız, nasıl yükseliş ya da düşüş eğilimi gösterebilirsiniz?” yorumunda bulundu.

Bloomberg, önceki günlerde, Goldman Sachs’ın Asya Pasifik dijital varlıklar başkanı Max Minton’un röportajını gündeme düşürmüştü. Minton, en büyük müşterilerinin kripto para piyasasında aktif olmayı istediğini dile getirmişti.

Minton ile Mossavar-Rahmani’nin farklı demeçlerde bulunması kripto yatırımcılarını şok etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala