bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

UNICEF 75. Yılına Özel NFT Koleksiyonun Piyasaya Sürüyor

unicef 75 yilina ozel nft koleksiyonun piyasaya suruyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 75. yıldönümüne özel NFT koleksiyonunu piyasaya süreceğini açıkladı. 1.000 adet basılacak olan ve özel dijital filigrana sahip UNICEF NFT’leri Ethereum ağı üzerine basılacak.

NFT’lerin bir kısmı ajansın 75. yılını anmak için kullanılacak, diğerleri ise 2022’deki etkinliklere saklanacak.

UNICEF’den NFT Koleksiyonu

Bu müzayede ve 2021’in sonu ve 2022’nin başlarında yapılması planlanan diğer NFT bağış toplamalarından elde edilen tüm gelir, bir diğer UNICEF ve ITU girişimi olan Giga dahil olmak üzere UNICEF Küresel Yenilik Ofisi’nin gelecek vaat eden girişimlerine gidecek.

unicef 75 yilina ozel nft koleksiyonun piyasaya suruyor

Paylaşılan verilere göre Giga, bugüne kadar 700.000’den fazla çocuğa fayda sağlayan 3.000’den fazla okulu birbirine bağladı.

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore, NFT koleksiyonu hakkında şu ifadelere yer verdi:

“75 yıldır UNICEF çocukların yaşamlarında değişim için itici bir güç olmuştur. Geçmişimize baktığımızda ders alıp, ileriye bakmalı ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak ve yenilikçi eylemlerde bulunmak için her fırsatı değerlendirmeliyiz. Daha fazla çocuğa ulaşmak ve daha iyi bir dünyaya yatırım yapmak istiyorsak, yeni kaynak yaratma ve finansman yolları da dahil olmak üzere araç kutusundaki her aracı kullanmalıyız. UNICEF’in ilk küresel veri odaklı dijital token koleksiyonunun lansmanı, çalışmalarımızı doğrudan destekleyecektir. dijital uçurumu kapatmak ve her gencin internete erişmesine yardımcı olmak için küresel çabalarımızı artıracağız.”

Veri analiz uzmanı, tasarımcı ve sanatçı Nadieh Bremer koleksiyon hakkında şunları kaydetti:

“En temel ilham kaynağım, çocukluğumuzda deneyimlediğimiz merak duygusuydu. Giga’nın canlı haritaları, sanat eserime rehberlik etti, verilerini kullanarak 1000 küçük fantezi sanat eseri yaratırken, sanatın önemini ustaca aktarmaya çalıştım. Proje, hala internete bağlı olmayan birçok okul var ve birçok çocuk dışlandı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala