bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,584.77 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,090.12 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 587.52 4.02%
solana
Solana (SOL) $ 135.16 6.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513866 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451392 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144099 4.16%

Uluslararası Bankalar, TCBM Faiz Kararı Tahminleri

yabanci bankalarin tcbm faiz karari tahminleri

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bu hafta faiz kararını açıklayacak. Geçen ay 100 baz puan indirilen faiz için meraklı bekleyiş sürerken, uluslararası bankalar Türkiye’nin faiz kararı ile ilgili tahminlerini açıklamaya başladı. Barclays, Unicredit ve Deutsche, TCMB’nin faiz kararına dair bazı tahminler paylaştı.

Uluslararası Bankalar, TCBM Faiz Kararı Hakkında Tahminde Bulunuyor

Barclays Bankası 300 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor;

Barclays ekonomistleri yayımladıkları bir araştırma raporunda; Türkiye’nin 2018’e kıyasla kur hareketlerine karşı daha hazırlıklı olduğunu ancak o zamandan bu yana bir iyileşme göstermediğini belirtti.

Bunun yanında Barclays Aralık ayındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısında, 200 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor. 200 baz puanlık faiz indiriminin yanında banka, Ocak ayında 100 baz puanlık bir indirim daha olacağını düşünüyor.

Barclays, TCMB’nin düşük faiz söyleminin tam olarak hangi rakama işaret ettiğinin de belirsiz olduğunu söylüyor. Tüm planlanan faiz indirimlerini gelecek iki toplantıda gerçekleştireceğini vurguladı.

yabanci bankalarin tcbm faiz karari tahminleri 2

Unicredit Bankası politika faizinin yüzde 12’ye kadar indirileceğini düşünüyor;

Unicredit yayımladığı bir araştırma raporunda; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını bekliyor. Ayrıca gelecek yılın başlarında ise politika faizinin yüzde 12’ye kadar indirileceğini düşünüyor.

1502849

UBS Bank artık TL ile ilgili rapor yayımlamayacak;

UBS Analisti Tilmann Kolb, bundan sonra Türk lirasıyla ilgili rapor yayımlamayacaklarını açıkladı. Ayrıca yatırımcıların son yayımladıkları Türk lirası tavsiye raporlarını dikkate almamalarını belirten bir müşteri notu yayımladı.

UBS Analisti Kolb, Kasım ayının sonlarında bir rapor yayımlamıştı. UBS Bankasının yayımladığı raporda; TL’deki değer kaybının mevcut para politikası çerçevesinin enflasyonla mücadelede yetersiz olduğu düşündüğünü belirtmişti. Bu nedenle daha fazla değer kaybı ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtmişti.

yabanci bankalarin tcbm faiz karari tahminleri

Deutsche: TCMB 1000 baz puan faiz artırmak zorunda kalabilir;

Deutsche Bank’ın tahmini ise şu yönde; piyasa koşullarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı 2022’nin ilk çeyreğinde 1000 baz puanlık faiz artırımı yapmaya zorlayacağını düşünüyor.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dolarizasyon, zayıf Türk lirası ve artan enflasyondan dolayı 2022’nin ilk çeyreğinin sonlarına doğru politika faizini yüzde 25’e çıkarmak zorunda kalabileceğini vurguladı.

yabanci bankalarin tcbm faiz karari tahminleri 4

Haberin yazımı esnasında Dolar 14.42 TL’yi gördü. Euro ise 16,24 TL’den işlem görüyor. Doların son durumu ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala