bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,984.34 3.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,964.12 3.67%
bnb
BNB (BNB) $ 542.06 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 128.60 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48854 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436576 4.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141744 8.49%

Ukrayna Kripto Paraları Yasal Olarak Kabul Etti

Ukrayna Kripto Paralari Yasal Olarak Kabul Etti

Kripto para dünyası tüm hızıla kabul görmeye devam ediyor. Son olarak dikkat çeken bir biçimde savaş iddiaları sonrası Ukrayna Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para birimlerini yasal olarak kabul etti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov ise bir tweet’teki haberi doğruladı:

“Ukrayna kripto para birimi kullanımında zaten ilk 5 ülke arasında. Bugün bir adım daha attık: “Parlamento sanal varlıklarla ilgili yasayı kabul etti! Bu kriptoyu yasallaştıracak. Eşanjörler ve kripto para birimleri ve Ukraynalılar varlıklarını olası suistimal veya dolandırıcılıktan koruyabilirler.”

Ukrayna Kripto Paraları Yasal Olarak Kabul Edildi

Ukrayna parlamentosu, ülkenin varlıklarının olası suistimal ve dolandırıcılıklardan korumak icin ülkedeki Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini yasalaştıran bir yasa çıkarttı.

Hatırlarsanız 9 Eylül 2021 tarihinde ülkede Bitcoin (BTC) işlemleri yasallaştırılmıştı.

Diğer taraftan ülkenin küresel olarak dikkatleri üzerine çeken Rusya ile savaş polemikleri sırasında böyle bir adım gerçekleştirmesi de dikkat çekti. Twitter üzerinden birçok kişi bu adımı savaş sonrası bir atılım hazırlığı olarak yorumladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala