bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

Ukrayna Kripto Bağışlarını Nasıl Kullandığını Açıkladı

ukrayna kripto bagislarini nasil kullandigini acikladi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Ukrayna destek için kripto bağışı almaya başlamıştı. Ukrayna, kullanıcıların yaptığı kripto bağışları ile neler yaptığını belirtti.

Ukrayna Kripto Bağışlarıyla Savunma Yatırımı Yaptı

Ukrayna, yapılan kripto bağışları ile yaptığı harcamaları detaylandıran yeni bir rapor yayımladı. Raporda yapılan kripto bağışlarla ölümcül olmayan savunma ekipmanlarının satın alındığını açıkladı. Ukrayna hükümeti, Rusya’nın bu yılın başlarında ülkeyi işgal etmesinin ardından yapılan 60 milyon dolarlık kripto para bağışı ile yaptığı harcamaları detaylandırdı. Yapılan açıklamada kripto bağışlarla ölümcül olmayan araçların yanı sıra silahlar, insansız hava araçları ve çeşitli silah donanımlarının satın alındığını belirtti.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, yaptığı paylaşımda, kripto yoluyla toplanan 54 milyon dolarlık bağışla savunma yatırımları yaptıklarını belirtti. Fedorov paylaşımında ayrıca yapılan harcamaların alanlarını ve tutarlarını da paylaştı. Yapılan paylaşıma göre 6 milyon dolar ise henüz harcanmadı. Ukrayna’nın bağış internet sitesi üzerinde görünen rakamlar Fedorov’un paylaşımından farklı olsa da yapılan bağışlarla silahların alındığı kabul edilmiş oldu. Ukrayna, Rusya’nın ülkeyi işgali sonrasında ülkenin yeniden inşası ve savunması için kripto bağışı kabul etmeye başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala