bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 1.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.73 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.60 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531544 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466425 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160624 10.83%

UBS Bank, Dijital Tahvilini Başlattı

ubs bank dijital tahvilini basla

Blockchain teknolojisinin birçok farklı alanda kullanılmaya başlaması bu teknolojinin hızla gelişmesini sağladı. Birçok ülke de Blockchain’i kullanmaya başladı. Kısa süre önce İsrail Maliye Bakanlığı ve Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE), Blockchain tabanlı bir dijital devlet tahvili çıkarmaya başladığını açıklamıştı. Son olarak UBS, dünyanın halka açık ilk dijital tahvili olan ve Blockchain tabanlı borsalar ile geleneksel borsalarda işlem gören 370 milyon dolarlık tahvil çıkardı.

UBS Bank’tan Dijital Tahvili

UBS, halka açık olan ve hem Blockchain tabanlı hem de geleneksel borsalarda işlem gören dünyanın ilk dijital tahvilini piyasaya sürdü. Bununla beraber yüzde 2,33 kuponlu üç yıllık tahvil, SIX Digital Exchange’in (SDX) Blockchain tabanlı platformunda çıkarılacak ve SDX ve SIX Swiss Exchange’de ikili olarak listelenecek.

ubs bank dijital tahvilini baslattiaddf

Söz konusu açıklamada, dijital tahvilin, geleneksel bir UBS AG kıdemli teminatsız senetle aynı yasal statüye ve dereceye sahip olduğu belirtildi.

UBS Saymanı Beatriz Martin, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

İlk UBS dijital tahvilini başlatmak için dağıtılmış defter teknolojisinden yararlanmaktan gurur duyuyoruz. Bu, yeni finansal piyasa altyapısının geliştirilmesini destekleme taahhüdümüzü gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala