bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,601.04 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.24 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 592.57 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 155.23 1.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535833 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450484 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156903 2.23%

Turkcell, Metaverse Evreninde Mağaza Açmaya Hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta kripto para dünyasında birçok önemli gelişme yaşandı. Bu hafta Kripto Bülten’de Turkcell’in metaverse hamlesinden, YouTube’un yayımladığı iş ilanına kadar birçok önemli gelişme ele alındı.

Nelerden Bahsedildi?

-Birçok büyük şirket ve kurum bu alanda yer alabilmek için adeta yarış içerisindeler. Jp Morgan’ın metaverse hamlesinden sonra Türkiye’den de benzer bir haber geldi. Bu kez metaverse dünyasına giriş yapan şirketler arasına Turkcell de dahil oldu.

-Opera, kullanıcıların yalnız emojiler kullanarak web adreslerine girişini sağlayacak. Bunun yanında şirket NFT destekli emoji dönemini de başlatıyor. Opera, artık bir web sitesine girmek için “www” ya da “.com” kullanımını rafa kaldırıyor. 

-Metaverse hızla tüm şirketleri kendisine çekerken yatırım sektörünün bilinen ismi JPMorgan da bu çekime kapıldı. JPMorgan, popüler metaverse projelerinden olan Decentraland‘de bir salon açarak, metaverse’e ulaşan ilk banka oldu.

-Son dönemlerde Blockchain ekosistemindeki yenilikçi teknolojilerin büyük bir popülarite kazanması ile birlikte çok sayıda şirket bu alanda çeşitli çalışmalar yürütmeye başladı. Popüler sosyal medya platformu YouTube; kripto varlıklar NFT’ler ve Web3 teknolojisi hakkında bilgi sahibi bir direktör arıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala