bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,528.41 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,929.49 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 548.61 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 130.51 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510547 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446175 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12678 3.33%

Türev borsası Deribit’ten Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) rekoru

bitcoin btc ve ethereum eth neden dusuyorfs

Kripto türev işlemlere ilgi büyüyor. Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) vadeli işlemlerinin Deribit’teki değeri 23 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Kripto piyasasına sofistike yatırımcıların akın ettiğini göstergesi söz konusu veri, her iki kripto parada da yukarı yönlü beklentileri perçinledi.

25,8 milyar dolarlık dönüm noktası

Panama merkezli türev borsası Deribit’teki Bitcoin opsiyonları toplam vadeli işlemlerin yüzde 67’sini oluştururken, geri kalanı ise Ether tarafında yer aldı.

Coindesk’e konuşan Bitcoin ve Ether temel ürünleri için ABD doları cinsinden fiyatlandırılan türevleri listeleyen Deribit’in ticari işlerden sorumlu başkan yardımcısı (CCO) Luuk Strijers, şunları söyledi:

“Deribit opsiyonlarının nominal açık faizi 16 milyar dolarlık BTC opsiyonu ve 7,6 milyar dolarlık ETH opsiyonu ile yeni bir ATH’ye ulaştı ve toplam 23,6 milyar dolar oldu. 2,2 milyar dolarlık kalıcı ve vadeli OI eklendiğinde, Deribit toplam 25,8 milyar dolar olarak ilk kez 25 milyar dolarlık dönüm noktasına ulaştı.”

Türev işlemler nasıl çalışıyor?

Türev işlemler, yatırımcıların dayanak varlık üzerinde kaldıraçlı işlemler yapmasına ve spot/vadeli piyasa riskinden korunmasına olanak tanıyor.

Bir alım opsiyonu, dayanak varlığı daha sonraki bir tarihte önceden belirlenmiş bir fiyattan satın alma yükümlülüğü yerine hakkını veriyor. Satım opsiyonu ise satma hakkı veriyor.

Opsiyon ticareti üç boyutlu olup yatırımcıların fiyat hareketinin yönü, beklenen fiyat oynaklığının derecesi ve zaman üzerine yapılan yatırıma olanak tanıyor. Buna karşın spot ve vadeli işlem piyasaları tek boyutlu olup sadece fiyat yönüne odaklanıyor.

İşte kritik seviyeler

Bitcoin ve Ether opsiyonlarına olan açık ilginin çoğu alım opsiyonlarında yoğunlaştı. Bitcoin söz konusu olduğunda, 50.000 dolar, 40.000 dolar ve 45.000 dolar seviyelerindeki çağrılarda büyük bir açık ilgi yoğunluğu var. Ether’de ise 2.300 dolar, 2.400 dolar, 2.500 dolar ve 3.000 dolar’lık çağrılar en popüler olanları.

Bitcoin, ETF iyimserliği ve ABD Hazine getirilerinin gerilemesiyle bu hafta başında 44.000 dolar seviyesini aşarak Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Lider kripto para birimi bu yıl yüzde 150’nin üzerinde değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala