bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,782.55 4.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.69 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 579.55 3.04%
solana
Solana (SOL) $ 141.81 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529104 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464669 2.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140065 5.44%

Toncoin (TON) neden yükseliyor? Büyük spekülasyon

toncoin telegram

Telegram’ın desteklediği kripto para birimi Toncoin (TON), Telegram’ın halka arz edileceğine yönelik iddiaların ortasında keskin bir yükseliş yaşadı.

Kripto yatırımcılarının son dönemde yoğun ilgi gösterdiği Toncoin (TON), son 24 saatte yüzde 28’lik bir yükselişe imza attı. TON fiyatı, 3,520 dolar seviyesinden 4,528 dolara kadar yükseliş gerçekleştirdi. Kripto yatırımcıları TON’un yükselişinin arkasındaki sebepleri araştırırken, gündeme bomba bir haber düştü.

Basına yansıtılan haberlere göre, Toncoin’in de arkasında olan sosyal medya platformu Telegram halka arz edilecek. Halka arz spekülasyonu, TON fiyatını kısa sürede tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) çıkardı.

toncoin yükseliş

Toncoin (TON) daha ne kadar yükselecek?

Telegram’ın desteklediği ve sosyal medya platformu aracılığıyla birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Toncoin blokzinciri günden güne büyümeye devam ediyor. Özellikle birçok Toncoin ekosistem projesi, Telegram üzerinden çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Toncoin’in benimsenmesi ve günden güne büyümesi ise TON fiyatını önemli ölçüde yükseltti. TON, son 24 saatte yüzde 28 ve son bir haftada yüzde 71 oranında artış kaydetti.

Toncoin veri

Son günlerde güçlü bir performans sergileyen TON’un arkasında ise önemli bir haber yer aldı. Haberlere göre, Telegram halka arz olmaya sıcak bakıyor. Bu haber, kripto balinalarının varlıklarını TON’a akıtmasını sağladı.

Telegram’ın halka arz yapacağı, yerel medyayla yapılan bir röportaj sırasında kurucu ve CEO Pavel Durov tarafından bahsedildi. Durov, Dubai menşeili Telegram’ın dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olduğunu ve yüz milyonlarca dolar gelir elde ettiğini aktardı.

Zincir üstü veri platformu Spot On Chain, bir balinanın TON satın alabilmek amacıyla 214 ETH (852 bin dolar) harcadı. Balina, yüzde 66’lık bir kazanma oranına sahip ve 9 yatırımının 6’sı kârlı durumda.

Balinanın TON’a yönelmesi, spekülasyonları şiddetlendirdi. Kripto para piyasası, potansiyel Telegram halka arzına odaklandı.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, TON’un son 24 saatteki işlem hacmi 400 milyon dolar seviyesinde. TON piyasa değeri, son 24 saatte yüzde 20 oranında artış göstererek 15 milyar dolara yükseldi. Piyasa değerine göre sıralamada TON 12’inci sırada yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala