bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Tokenize Edilmiş Gayrimenkullere Yatırım Yapmak İçin 5 Platform

HvpAvSh4fdRJmPl3ogYCgRsbXIz1 qy93027

Tokenize gayrimenkul yatırım platformları çoğalmaya devam ediyor. Banka hesabınızda 50 dolar gibi az bir tutarla konut veya ticari mülklere yatırım yapabilir, kira geliri elde edebilir veya mülkte token şeklinde yalnızca küçük bir hisseye sahipken mülk fiyatının değerlenmesinden kar elde edebilirsiniz. Token’ler tipik olarak mülkün doğrudan mülkiyetini vermez, ancak mülkün sahibi olan bir limited şirkette üyelik menfaatini ifade eder.

Bu platformların 3 farklı sınıfta yatırımcıları vardır;

  • Yatırım yapmak istedikleri mülkü seçmek, yatırımlarını yönetmek ve yatırım yaptıkları mülkün nasıl yönetilmesi gerektiğine dair kararların alınmasına katılmak isteyen uygulamalı yatırımcılar.
  • Yatırım yapmak, fonlarını profesyonelce yönetilen gayrimenkul yatırımlarından oluşan bir portföye koymak, yatırım yapmak istedikleri belirli mülkleri seçebilen veya seçmeyebilen, ancak yatırım yaptıkları mülklerin yönetimine katılmakla ilgilenmeyen yatırımcılar.
  • Potansiyeli olan mülkleri tespit etmekte iyi olan ve onları satın almak isteyen yatırımcılar.

Karar vermekle ilgilenmeyen, profesyonelce yönetilen gayrimenkul yatırımlarından oluşan bir portföye yatırım yapmak isteyen yatırımcılar

Slide1

1. Honeybricks

Honeybricks, emlak şirketlerinin projelerini tokenleştirmesine ve dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılardan sermaye toplamasına yardımcı olur. Tutarlı nakit akışı olan önde gelen ABD şehirlerinde çok aileli varlıklara (apartman kompleksleri gibi 1’den fazla kiralanabilir alana sahip binalar) yatırım yapmaya odaklanırlar. Honeybricks yüksek kaliteli gayrimenkul temin eder ve gayrimenkulü elde tutmak için bir LLC kurar. Mülkiyet, menkul kıymet tokenlerine bölünür ve yatırımcılara satılır.

Tüm mülkler profesyonel yöneticiler tarafından Honeycricks ile ortaklaşa yönetilir, kira geliri yatırımcılara aylık olarak dağıtılır, Yatırım minimum değeri genellikle 100 dolar civarındadır, ancak minimum tutar proje gereksinimlerine göre değişebilir.

Platform uluslararası yatırımcılara (ABD dışındaki yatırımcılar) açıktır ve yalnızca ABD’deki akredite yatırımcılar tarafından kullanılabilir. (Belirli gelir/net değer eşiğini karşılayan kişiler).

2. Martelturnkey

Dünyanın ilk tokenize emlak fonu, nakit akışı sağlayan kiralık emlak yatırımını karşılanabilir kılmak için iş başında. Martelturnkey yatırımcıları, ABD çevresindeki güçlü ekonomik bölgelerde tokenize edilmiş bir kiralık emlak portföyüne yatırım yapıyor. Şirket, Amerika genelinde kiralık mülkler satın alıyor, bunları kiralıyor, yönetiyor, nakit akışını alıyor ve yatırımcılara her ay elde edilen gelirin bir kısmını ödüyor.

Hangi varlığa yatırım yapılacağı da dahil olmak üzere tüm karar verme sürecini yönetiyorlar ve varlıkları ne zaman satacaklarına ve bunu yapmanın finansal olarak ne zaman faydalı olacağına karar veriyorlar. Yatırımcıların risklerini yüzlerce mülke yaymalarına yardımcı oluyorlar.

İzin verilen minimum yatırım sadece 50 dolar olmasına rağmen, yalnızca akredite yatırımcılar tarafından kullanılabiliyor.

Potansiyeli olan mülkleri tespit etmekte iyi olan ve onları satın almak isteyen yatırımcılar.

3. Vesta Equity

Vesta, mülklerinin temel değerini tokenize etmek isteyen mülk sahiplerini, potansiyeli olan bir mülk satın almak isteyen yatırımcılarla buluşturan bir emlak piyasasıdır. Bir ev sahibi, bir hisse sözleşmesi yoluyla bir yatırımcıya evindeki hisseyi satabilir. Yatırımcı sadece evin olumlu değer kazanmasına katılmaktadır, bu nedenle gelecekte ev satıldığında fonlar yatırımcıya verilir. Yalnızca akredite edilmiş yatırımcılar tarafından kullanılabilir.

Yatırım yapmak istedikleri mülkü seçmek, yatırımlarını yönetmek ve karar alma süreçlerine katılmak isteyen uygulamalı yatırımcılar.

Real estate tokenisation 759x500 1

4. Lofty

Lofty, ev sahiplerinin evlerini bir kişiye satmak yerine birden fazla kişiye satmasına olanak tanıyan bir pazar yeridir. Lofty, sadece 50 dolar ile çok fazla şey istemiyor. Dünyanın her yerinden yatırımcılar, kiralık mülkten token şeklinde kısmi bir pay satın alabilirler. Tokenin mülkiyeti, mülkün sahibi olan LLC’deki üyelik menfaati anlamına gelir. Bu nedenle mülkte yasal mülkiyete sahip olursunuz ve token sahipleri, platformun yönetişim sistemi aracılığıyla evin onarımı gibi önemli mülk kararlarında oy kullanabilir.

Kararlar, oylama sonuçlarına göre alınır ve mülk yöneticilerine bildirilir.

Token sahipleri, mülk satılırsa kira geliri alma ve varlığın fiyatının değer artışından getiri elde etme hakkına sahiptir. Lofty, kira gelirlerini günlük olarak yatırımcılara dağıtır.

Kilitlenme süreleri yoktur, yatırımcılar tokenlerini istedikleri zaman satabilirler ve Amerika Birleşik Devletleri içindeki ve dışındaki yatırımcılara açıktır.

5. RealT

RealT, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıların ABD emlak piyasasına girmeleri için bir fırsat yaratıyor. RealT, esas olarak konut aile mülklerine odaklanmıştır. RealT platformundaki mülkler bir limited şirkete aittir ve bu şirketlerin hisseleri bir dizi token üzerinden dağıtılır. Token sahipleri kira geliri toplayabilir ve mülk kararlarında oy kullanabilir.

Gayrimenkul, yatırımcılar adına bir yönetim şirketi tarafından yönetilmekte olup, yatırımcılara haftalık olarak kira geliri dağıtılmaktadır.

RealT, kısıtlı ülkeler dışında yabancı yatırımcılara açıktır ve yalnızca ABD’deki akredite yatırımcı gerekliliğini karşılayan yatırımcılara açıktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala