bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,601.04 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.24 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 592.57 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 155.23 1.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535833 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450484 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156903 2.23%

Tether’den 500 milyon dolarlık madencilik hamlesi

tether 1

Tether, Bitcoin madenciliğine 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. Şirketin stratejisi, kendi tesislerini inşa etme ve mevcut Bitcoin madencilerinden hisse satın alma yönünde geliştirildi.

Stabilcoin USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether, Bitcoin madenciliğine girdiğini açıkladı. Önümüzdeki altı ay içinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım planlayan şirket, enerji yoğun ve rekabetçi bu alanda önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

Tether Bitcoin madenciliğine giriyor

Şirketin stratejisi kendi madencilik tesislerini inşa etmek ve mevcut Bitcoin madencilik şirketlerinden hisse satın almak olacak. Bu hamle, Northern Data AG’ye sağlanan 610 milyon dolarlık kredi imkanının önemli bir bölümünü içeriyor. Bu da Tether’in sektöre olan bağlılığını gösteriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino, şu ifadeleri kaydetti:

“Bitcoin madencilik ekosisteminin bir parçası olmaya kararlıyız. Genişletmeler, yeni trafo merkezleri ve yeni sahalar inşa etmek söz konusu olduğunda, bunları son derece ciddiye alıyoruz. Bizim için madencilik, zaman içinde öğrenmemiz ve büyümemiz gereken bir şey. Dünyanın en büyük madencisi olmak için acele etmiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala