bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

Tether’de 1.6 Milyar Dolarlık Fazla Rezerv Beklentisi

Tetherde 1.6 Milyar Dolarlik Fazla Rezerv Beklentisi

Stablecoin pazarının lideri USDT’nin arkasındaki şirket Tether, rakiplerinin yaşadığı sorunların ardından hakimiyetini pekiştiriyor. Tether’in pazar hakimiyeti yüzde 60’ı aştı. Tether CTO’su Paolo Ardoino, şirketin kâr ve rezervlerine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Tether, 1.6 Milyar Dolar Rezerv Fazlası Bekliyor

Tether, yılın ilk çeyreğinde 700 milyon dolar kâr bekliyor. CNBC’ye konuşan Tether CTO’su Paolo Ardoino, şirketin toplam fazla rezervlerinin 1 milyar doların üzerinde çıkacağını tahmin etti. Böylece şirketin fazla rezervleri henüz bitmeyen mevcut çeyrekte 700 milyon dolar artmış olacak. Şirketin fazla rezervlerinin 1,66 milyar dolara ulaşarak, ilk kez 1 milyar barajını aşacak.

Tetherde 1.6 Milyar Dolarlik Fazla Rezerv Beklentisi2

Silicon Valley Bank ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ardoino, geleneksel bankalar çöktükten sonra bile insanların neden hala Tether’in rezervlerini sorguladığını sordu. Ardoino, “Tether para kazanıyor ve bankalar batıyor. Dolayısıyla, bir yere para yatırmanız gerekiyorsa, tüm seçenekler arasında en güvenlisinin Tether olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

CoinMarketCap’e göre dolaşımdaki tüm USDT’lerin değeri mart ayının ilk günlerinde 71 milyar civarındaydı. Tether’in piyasa değeri bugün itibarıyla 78,5 milyar doların üzerinde. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından stablecoin şirketi Circle kriz yaşamıştı. USDT’nin pazar hakimiyetindeki yükselişte USDC‘nin 1 dolar çıpasını kaybetmesi etkili oldu. Diğer yandan şubat ayında BUSD’nin ihraççısı Paxos’ta SEC ile sorun yaşamıştı. ABD’li düzenleyicilerden gelen uyarıların ardından Paxos, BUSD basımını durdurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala