bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Tether USD (USDT) Dolar Sabitinden Anlık Olarak Saptı

Tether USD USDT Dolar Sabitinden Anlik Olarak Sapti 2

Kripto para sektöründe hareketli günler yaşanmaya devam ederken dikkat çekici olaylar yaşanıyor. FTX’in yaşadığı kriz hakkında açıklama yapan Tether CTO’su Paolo Ardoino, varlıkların güvende olduğunu ve FTX krizinden etkilenmediklerini açıkladı. Ancak bu durum USDT’nin peg olmasına yetmedi. Öyle ki USDT, dolar sabitinden düşerek 0.998 dolara mum indirdi.

Tether USD USDT Dolar Sabitinden Anlik Olarak Sapti 22

Tether USD (USDT), Dolar Sabitinden Anlık Olarak Saptı, CTO Açıklama Yaptı

Bugün erken saatlerde dolar sabitinden az da olsa sapan USDT, saat ilerledikçe sabitinde büyümeler yaşadı. Öyle ki 0.989 bandına anlık bir mum indiren USDT panik yarattı. Her ne kadar USDT yeniden peg seviyesine yaklaşsa da yaşanan bu dalgalanma diğer altcoin’leri de etkiledi.

Bu dalgalanma sonrası açıklama yapan Tether CTO’su Paolo Ardoino, kripto borsası FTX varlık satmak zorunda kaldıktan sonra stablecoin ihraççısının FTX veya Alameda Research’den etkilenmediklerini söyledi. 

Ardoino Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tether’in FTX veya Alameda ile herhangi bir teması yok. Belki başka bir yere bakmanın zamanı geldi. Üzgünüm beyler. Tekrar deneyin”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala