Tether, OFAC’ın belirlediği cüzdanları dondurma kararı aldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

USDT ihraççısı Tether, ABD Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım uygulanan kişilerin cüzdanlarının dondurulduğunu açıkladı.

Tether yaptığı duyuruda, USDT token’larının potansiyel kötüye kullanılmasını proaktif bir şekilde önlemek ve yeni güvenlik önlemleri geliştirmek için böyle bir karar alındığını açıkladı.

Şirket, OFAC’ın önümüzdeki dönemde de yaptırım uygulayacağı cüzdanlar için benzer bir politika izleneceğini ifade etti.

Tether’in hamlesi, şirketin eski CTO’su Paolo Ardoino’nun CEO olduğundan beri en önemli hamlesi olarak öne çıktı. Ardonio, daha önce yaptığı bir açıklamada, misyonlarının regülatörler ile olan ilişkilerini geliştirmek olduğunu belirtti.

Tether, daha önce ABD’nin yaptırım uyguladığı Tornado Cash ile bağlantılı cüzdanları dondurma konusunda isteksiz bir tavır sergiledi. Stablecoin ihraççısı, bugün yaptığı duyuruda Tornado Cash bağlantılı cüzdanları da dondurmuş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

FTX düğümü çözülse de tatmin edici olmadı

ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, FTX’in alacaklılarına geri ödeme yapmasını ve yeniden yapılanmasını onayladı. Sam Bankman-Fried liderliğinde kripto piyasasının çöküşüne yol açan FTX, iflasından yaklaşık 2 yıl sonra ABD’den onay aldı. Yargıç Dorsey, geçtiğimiz gün yapılan bir duruşma sırasında FTX’in lehine karar verdi. Söz konusu karar, alacaklılara 6,83 milyar dolarlık geri ödemeyi kapsıyor. FTX ...

Bağlantıyı kopyala