bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

TerraUSD (UST) Nedir?

Kripto para piyasası, derin bir düşüşün içinde. Terra tarafından çıkarılan ve ABD doların sabitlenen stablecoin UST de zor günlerden geçiyor. Kısa süre önce 1 doların altına inen “UST nedir?” sorusuna bu yazımızda yanıtlıyoruz.

Terra kripto para projesini yöneten Terraform Labs, artan popülerlikten faydalandı. Şirket yaptığı açıklamada, Arrington Capital, Lightspeed Venture Partners ve Pantera Capital gibi yatırımcıların Terra’ya bağlı çeşitli kripto projelerini kuluçkaya yatırmasına yardımcı olmak için 150 milyon dolar taahhüt ettiğini söyledi.

Terraform Labs ve ortakları, şirketin kripto ile ilgili finansal işlemlerinin kalıcı ve paylaşılan bir kaydını tutmaya yardımcı olacak, blockchain teknolojisi üzerinde çalışan uygulamalar geliştiriyor.

Terra ve arkasındaki şirket hakkında bilmeniz gerekenlere göz atalım.

TerraUSD (UST) Nedir?

Terra, Terraform Labs tarafından geliştiriliyor. Girişim, kripto para birimlerine ve finansal uygulamalara güç sağlayan bir blok zinciri projesi olarak tanımlanabilir. Bu kripto para birimleri, bir algoritma aracılığıyla ABD dolarına sabitlenen UST’yi de içeriyor.

Terra, Bitcoin’den farklı olarak kripto para birimlerine özgü fiyat dalgalanmasını azaltmayı amaçlayan bir sabit paradır. Tether gibi bazı sabit paralar, bir algoritma ve ilgili rezerv tokeninin aksine, nakit ve nakit eşdeğerleri aracılığıyla ABD doları gibi daha geleneksel para birimlerine sabitlenir.

Yeni UST tokenleri basmak için, başka bir dijital token ve rezerv varlığı olan Luna’nın bir yüzdesi “yakılır”. UST’ye olan talep, para birimini kullanan daha fazla insanla artarsa, daha fazla Luna otomatik olarak yakılacak ve bir topluluk havuzuna yönlendirilecektir. Bu dengeleme eyleminin bir dereceye kadar fiyatı dengelemeye yardımcı olması gerekiyor.

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, “Luna, Terra ekonomisinin ekonomik büyümesinden doğrudan yararlanıyor ve Terra kripto parasının daralmalarından muzdarip” dedi.

Birisi UST kullanarak dondurma gibi bir şey satın aldığında, bu işlem kredi kartı işlemine benzer bir ücret oluşturur. Bu ücret daha sonra hisse senedi temettüsüne benzer şekilde Luna tokenlerine sahip kişilere dağıtılır.

Screenshot 1
Terraform Capital diğer projelerin başlangıçta başvurabileceği bir rampa platform.

TerraUSD Ne Zaman Çıktı?

Güney Koreli firma Terraform Labs, 2018 yılında şirketin CEO’su olan Daniel Shin ve Kwon tarafından kuruldu. Kwon 29 yaşında eski bir Microsoft çalışanıdır; Shin şimdi bir Terra ortağı olan Chai çevrimiçi ödeme hizmetine başkanlık ediyor. Kwon, birçok Korelinin Terra kripto para birimini kullanarak sinema bileti gibi malları satın almak için Chai hizmetini kullandığını söyledi.

Kwon, Terraform Labs’ın kriptosunu kullanan işlemlerden para kazanmadığını ve bunun yerine faaliyet göstermek için dış finansmana güvendiğini belirtiyor. Anlaşma izleme hizmeti PitchBook’a göre HashKey Digital Asset Group, Divergence Digital Currency Fund ve Huobi Capital gibi yatırımcılardan 57 milyon dolar fon topladı. Toplanan miktar, 16 Temmuz’da açıklanan en son 150 milyon dolarlık finansman taahhüdüne ek olarak fonlama arasında yer aldı.

Terra Nasıl Çalışır?

Terraform Labs, büyük bankalardan ve fintech-app üreticilerinden bağımsız bir dijital finansal sistem oluşturmak için Terra’nın blok zincirini ve Kore Won’una sabitlenmiş tokenleri de dahil olmak üzere ilişkili kripto para birimlerini kullanmayı planlıyor. Şimdiye kadar, ana büyüme kaynağı, insanların Terra’nın blok zinciri üzerine kurulu Chai ödeme uygulamasını kullanarak kahve satan mağazalardan mal satın alınabiliyor. Kwon, şirketin ilişkili Mirror ticaret uygulamasının Çin ve Tayland’da büyüme yaşadığını ekliyor.

Bu arada Kwon, Terraform Labs’ın en son 150 milyon dolarlık fonunu Terra’nın blok zincirinde finansal uygulamalar oluşturan gruplara yatırım yapmak için kullanacağını söyledi. Keşif ve diğer gruplara yatırım yapmayı, erken aşamadaki yatırımcı Y Combinator tarafından düzenlenen popüler başlangıç ​​satış etkinliğine atıfta bulunan “Y Combinator demo günü tipi bir duruma” benzetti.

mirror
Mirror’de Terra ekosisteminin bir parçası ve UST’nin kullanıldığı yerlerden biri.

Kripto para birimi danışmanlığı Messari’de kıdemli araştırma analisti Ryan Watkins, Terra’ya özgü tüm bu finansal uygulamaların birleşimi, Terraform Labs’ın “neredeyse bir tür banka yarattığını” gösteriyor.

Kripto para birimlerine ek olarak, Terraform Labs, grubun dijital paralarının sahipleri için yüksek getirili bir tasarruf hesabı olan Anchor uygulaması da dahil olmak üzere bir dizi başka projeye sahiptir. Bu arada, insanlar şirket hisselerinin “tokenize edilmiş” temsilleri gibi daha geleneksel olanları taklit eden sentetik finansal varlıklar oluşturmak için firmanın ilişkili Mirror uygulamasını kullanabilir. Kwon, bu sentetik varlıkların, daha kolay hisse satın alabilen ve aksi takdirde elde edemeyecekleri hisse senetlerinin “yukarı yönlü riskine maruz kalabilen” “Tayland’daki küçük bir perakende tüccar” gibi insanlara yardımcı olması gerektiğini söyledi. . Ancak bazı eleştirmenler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun şu anda düzenlemeye tabi olmayan sentetik hisse senetlerini nihayetinde çökertebileceğini söyledi.

terra
Terra Bridge kullanarak ağlar arası geçiş yapılabiliyor.

Eleştirmenler ne diyor?

Terra’nın Ethereum gibi daha büyük kripto para projelerini yakalamak için daha kat etmesi gereken uzun bir yol var.

Terra ile ilgili kripto para birimlerini içeren çoğu finansal işlem, kurucularının bulunduğu Kore’de ortaya çıkmıştır. Ortağı Chai’ye artan ilgi sayesinde Terra Kore’de daha popüler hale gelse de, Terra ile ilgili para birimlerinin diğer ülkelerde çekiş kazanıp kazanmayacağını söylemek için henüz çok erken.

Messari’den Watkins, sistemin çalışmaya devam etmesine yardımcı olan bilgisayarlara atıfta bulunarak, Terra’nın blok zincirinin “sınırlı sayıda node üzerinde” çalıştığını söyledi. Bu, aksi takdirde finansal işlemlerin işlenmesini yavaşlatabilecek gecikmeyi azaltmaya yardımcı olur, sözlerini kullandı.

Ancak asıl önemli tarafı Terra’nın dünya çapında binlerce birbirine bağlı bilgi işlem node’u tarafından desteklenen Ethereum gibi diğer blok zinciri platformlarından daha merkezi olmasıdır. Bu, Terra’yı bazı blockchain uzmanları için daha az çekici hale getirebilir.

TerraUSD (UST) Fiyatı Nedir?

TerraUSD fiyatı, UST yorumları, TerraUSD grafikleri ve TerraUSD haberleri yatırımcılar tarafından sıklıkla merak ediliyor. TerraUSD ile ilgili en güncel fiyat gelişmelerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

TerraUSD (UST) neden yükseliyor, TerraUSD (UST) neden düşüyor. TerraUSD (UST) yatırımcılarının bilmesi gerekenler BTCHaber’de.

TerraUSD (UST) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TerraUSD TL’den işlem görüyor. TerraUSD Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. TerraUSD Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

TerraUSD (UST) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 UST dolardan işlem görüyor. UST bir stabilcoin olduğu için genellikle 1 dolara çok yakın değerlerde kalıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala