bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,798.83 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,064.63 1.22%
bnb
BNB (BNB) $ 536.35 3.50%
solana
Solana (SOL) $ 132.77 4.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492631 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451809 1.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15375 4.16%

Terra’nın (LUNA) CEO’su Do Kwon’dan Açıklama Geldi

Terranin LUNA CEOsundan Açiklama Geldi

Kripto para sektörü son bir haftadır zor bir dönemden geçse de son iki gündür Terra’nın (LUNA) ve yerel stablecoin’i UST’nin yaşadığı kriz ağır basmış durumda. Bir gün içerisinde yaklaşık olarak yüzde 85 değer kaybeden LUNA ve değeri 0.30 dolara kadar inen stablecoin UST, yatırımcıları alarma geçirdi. Son olarak Terra’nın CEO’su Do Kwon‘dan konu hakkında uzun zamandır beklenen açıklama geldi.

Terra’nın (LUNA) CEO’sundan Dikkat Çeken Çözüm Önerisi

Bir süredir açıklama yapması ve kriz planını paylaşması beklenen Terra’nın CEO’su Do Kwon, Twitter üzerinden bir flood ile planlarını açıkladı. Kwon, ilk olarak temel havuzu 50 milyondan 100 milyona çıkarmayı önerdi ve PoolRecoveryBlock’u 36’dan 18’e düşürmeye yönelik 1164 topluluk oyu ile öneriyi onayladı. Kwon’un açıklamasına göre bu çözüm, sistemin UST’yi daha hızlı absorbe etmesine izin verecek.

Terranin LUNA CEOsundan Açiklama Geldi 1

Bununla CEO, birlikte mevcut zincir üstü spread’in, sabitleyici basınç ve UST yanma oranı ile UST’nin arz fazlalığını pariteye ulaşılana ve spreadler iyileşmeye başlayana kadar azalmaya devam etmesi gerektiğini söyledi:

“Doğal olarak, bunun UST ve LUNA sahipleri için yüksek bir maliyeti var, ancak ekosisteme daha fazla dışsal sermaye getirmek ve UST üzerindeki arz yükünü azaltmak için çeşitli seçenekleri keşfetmeye devam edeceğiz. UST’yi yeniden oluşturmaya başladığımızda, mekanizmasını teminatlandırılacak şekilde ayarlayacağız”

Tüm bu açıklamaların yanı sıra Do Kwon, bu yaşananlanların Lunatics’i etkilemeyeceğini ve tökezleseler de devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca belirtmek gerekirse Güney Kore’nin büyük borsaları da kriptonun mevcut fiyat düşüşünün ardından Luna (LUNA) ticareti hakkında uyarılar yayınladı.

Son olarak LUNA’nın fiyatı 3 dolara kadar gerilerken, UST 0.49 dolardan işlem görüyor. Güncel fiyatlar ise şu şekilde:



Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala