bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,938.74 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,543.20 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 612.24 4.48%
solana
Solana (SOL) $ 184.92 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619807 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.643464 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214138 4.87%

Terra (LUNA) Kaç Dolar?

0farmOYQuw 2OGxLf


1 Terra ne kadar? 1 Terra kaç dolar? 1 LUNA kaç USD‘ye karşılık geliyor? Anlık LUNA fiyat bilgisine ve Luna ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

LUNA Grafiği

LUNA/TL Fiyat Dönüştürücü


Terra Nedir?

Terra (LUNA), stablecoin’lerin farklı itibari paralara endekslenmesine olanak tanıyan protokoldür. LUNA ise ekosistemde çalışan token’dır. Amacını yerine getirmek için de LUNA token’ı, akıllı kontratlar ve oracle’ları kullanarak paranın programlanmasını sağlar.

Terra’nın Özellikleri Nelerdir?

Farklı Blockchain Ağları ile Çalışma

Terra (LUNA), Cosmos (ATOM) ağında çalışan bir protokoldür. Cosmos ağının özelliği olan farklı blockchain ağları ile etkileşim sayesinde Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) ağlarında çalışıyor ve ekip daha fazla blockchain ağını eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Programlanabilir

Geliştirme odaklı planlara sahip olan Terra, akıllı kontratlarını Rust, Go ve AssemblyScript ile oluşturabilir. Ayrıca, kendi merkezsiz uygulamanızı (Dapps) oracle’lar üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Finansal Odaklı

Terra, ekosistemini şeffaflık üzerine inşa eder. Ağ ise karmaşık sistemleri yerleştirmek için yeniden oluşturuldu. Terra ise kredi kartı ağlarını, bankaları ve ödeme altyapılarını tek bir sistemde entegre ediyor.

Terra Nasıl Çalışır?

Terra, programlanabilir altyapı sayesinde kendisini sabit tutan stablecoin’leri ve farklı özellikleri bulunur. Sorunu çözmek için ise elastik para arz modelini kullanır. Platform ise stablecoin’lerin arzını otomatik bir şekilde ayarlayıp rezerv olarak tuttukları varlığın değerine bağlı olmasını sağlar.

Stablecoin’ler

Terra ağında birden fazla stablecoin bulunur. Bunlar TerraUSD (UST), TerraKRW (KRT), TerraMNT ve Terra SDR’dir (SDT).

Anchor Protokolü

Anchor protokolü, Terra stablecoin’i tutanları ödüllendirmek için kullanılır. Protokol ise anında yatırma ve çekme işlemlerinin tümünü destekler. Ayrıca Anchor Protokolü, borç almak için borç alanların stake’lerini teminat olarak gösterir

Mirror Protokolü

Terra, Mirror Protokolü üzerinden token’ların oluşturulmasına olanak sağlar. Sentetik varlıklar olarak bilinen token’lar için oluşturacağınız miktarda mAssets için, onun 2.5 katını karşılayan miktarda Terra stablecoin’ine veya mAssets’e ihtiyaç vardır.

Gaz

Terra, Ethereum ağındaki gibi akıllı kontratların çalışması için gerekli olan yakıttır.

Staking

LUNA’ları stake ettirme karşılığı ödül alırsınız. Ödüller ise gaz ücretleri, vergiler ve senyoraj ödüllerinden oluşturulur. Ayrıca yüzde 0.1-1 arası işlem ücretleri ise staking ödüllerini dağıtmak için kullanılır.

LUNA

Terra ekosisteminin parası olarak geçen LUNA, ilk olarak teminat gösterilen varlıkların fiyat istikrarını sağlamaktır. İkinci olarak, staking üzerinden daha fazla kazanabilirsiniz.

Mutabakat

Terra, delege edilmiş hisse ispatı (DPoS) algoritması ile çalışır. Algoritmanın çalışması için stake sahipleri, kendilerini temsil edecek birilerini seçmesi gerekir. Validatör olmak için ise, LUNA sahipliği açısından yüksek konumda olmanız gerekir. Eğer yeterli konumunuz yoksa, token’larınızı delege ettirebilirsiniz.

Yönetişim

Terra, topluluk tabanlı yönetişime olanak tanır. Validatörler ise ağdaki değişiklikler için oy verme hakkına sahiptir. Topluluk yönetişimi ise mutabakat desteği sağlar. Ama validatörler geliştirme önerileri sunabilir.

Terra Hangi Problemleri Çözüyor?

Terra, stabil kripto para piyasasındaki merkezi yapıyı çözmeye katkıda bulunur. İkincisi ise, Terra protokolü farklı blockchain ağları ile çalışacak şekilde geliştirildi. Son olarak, açık finansal alt yapı ile alakalı tüm engelleri kaldırır.

Terra Yorumları

Stablecoin’ler ve ödeme alt yapıları için oluşturulan ekosistem, kripto para piyasasına güçlü bir şekilde girdi. Özellikle Binance Launchpad’te listelenmesi sayesinde piyasa değeri artan LUNA, sonrasında aşırı yükselme sonucu piyasa değeri düştü.

Terra (LUNA) Nasıl Satın Alınır?

Terra satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Terra alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile Terra (LUNA) Alma

ABD Doları ile LUNA almak için Bitfinex, HitBTC ve Tokenize Xchange’den alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Terra (LUNA) Satın Alma

  1. Kullandığınız kripto para borsasında “Kripto Al” bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Terra (LUNA) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa satın aldığınız LUNA’lar borsadaki cüzdanınıza aktarılacaktır.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir. Ayrıca ödemelerinizin uluslararası alana açık olması ve ABD Doları ile ödeme yapmasına olanak sağlaması gerekir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Terra (LUNA) Satın Alma

  1. Borsanın USD ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda LUNA alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Ama işleminizin gerçekleşmesi için bankaların SWIFT kodunun kullanılması ve fonların Fedwire üzerinden geçmesi gerekir. Bu işlem se 1-5 gün arası sürer.

EFT/Havale İşlemleri ile LUNA Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla LUNA satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki USD hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra LUNA token’larını borsadaki  satın alabilirsiniz. Ama bu işlemin gerçekleşmesi için SWIFT kodu gerekir ve 

Terra Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Terra’yı kim geliştirdi?

Terra, Terraform Labs tarafından geliştirildi. 

Terra fiyatı neye göre belirleniyor?

Terra fiyatı, Terra protokolündeki gelişmeler ve kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir.

Terra nasıl üretiliyor? Terra nasıl kazanılır?

Terra üretimi, Terra ağındaki staking işlemleri aracılığıyla gerçekleşir.

Terra kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme ve ödemeleri LUNA olarak almanız gerekir. Ödemeleri Terra olarak almak için, LUNA’yı destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden LUNA miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda LUNA kazanmak için ilk olarak LUNA satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki LUNA’ları artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise Terra ağında stake ettirme işlemleri olarak yorumlanabilir. Stake ettirmek için ise cüzdanınızı bağlayıp elinizdeki LUNA’ları stake ettirmeniz gerekir.

Terra (LUNA) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Terra almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Terra’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Terra’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Terra satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Terra’larımı nasıl saklayacağım?

Terra’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Elrond’larınızı Terra Station ve Terra Wallet’da tutabilirsiniz.

Terra ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Terra ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala