bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Terra (LUNA) 2.0 Destekleyen Kripto Para Borsaları

terra luna 2 0 destekleyen kripto para borsalari

Terra topluluğu tarafından verilen oylarla birlikte Terra 2.0’ın oluşturulması kabul edilmişti. Yapılan bu oylama sonucunda oluşturulacak olan Terra 2.0’ı kabul eden kripto para borsaları belli oldu.

Terra (LUNA) 2.0 Desteği Sunan Kripto Para Borsaları

Terra Blockchain topluluğu kararını verdi ve Terra 2.0’ı onayladı. Başlangıçta topluluğun büyük bir kısmı Terra 2.0 fikrine karşıydı ve token’ın fiyatının artırılması için Terra (LUNA) token’lerinin yakılması gerektiğini savunuyordu. Ancak Terra Blockchain’in kurucusu olan Do Kwon ve Terraform Labs teklifte çeşitli değişiklikler yaparak yeni bir teklifi Terra topluluğuna sundu. Sunulan teklifin ardından Terra topluluğu da fikrini değiştirdi. Terra 2.0 ile gelen belki de en büyük değişikliklerden birisi de sistemde Terra USD (UST) gibi herhangi bir algoritmik stablecoin olmaması.

Oylamanın sona ermesiyle birlikte pek çok kişi Terra 2.0’ı destekleyen kripto para borsalarını merak etmeye başladı. Oylama sonucunda kripto para borsaları da Terra 2.0 hakkında açıklamalar yaptı. Dünyanın işlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası olan Binance, Terra (LUNA) Terra USD (UST) çöküşü sonrasında Binance kullanıcıları için bir kurtarma planının oluşturulması için Terra ile iş birliği yaptığını söyledi. Yapılan açıklama ile Terra 2.0’ın 27 Mayıs 2022 tarihinde piyasaya sürülmesi ile ilgili açıklama yapılacağını belirtti.

terra luna 2 0 destekleyen kripto para borsalari 2

Kripto para borsası Bitrue, LUNA’nın yeniden yükseleceğini dile getirerek, LUNA V2’yi destekleyen ilk kripto para borsası olacağını belirtti. Bitrue açıklamasında ayrıca bugün LUNA V1 işlemlerinin askıya alınacağını da duyurdu. Dubai merkezli kripto para borsası BYBIT, Terra 2 piyasaya sürülmeden önce bugün içinde UST ve LUNA tokenlerinin yeniden isimlendirileceğini söyledi. Bu açıklama ile borsanın LUNA V2 desteği de sunacağını söyleyebiliriz. HitBTC kripto para borsası, 27 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Terra 2 Blockchain’inde çalışacak olan LUNA V2 token’ini destekleyeceğini açıkladı. Borsa açıklamasında var olan eski Blockchain zincirinin Terra Classic olarak isimlendirileceğini ve tokenin adının da LUNA Classic (LUNC) olacağını belirtti.

terra luna 2 0 destekleyen kripto para borsalari 3

Huboi, Terra 2’yi desteklemek için heyecanlı ve istekli görünen bir başka kripto para borsası olarak karşımıza çıkıyor. Borsa kullanıcılarına LUNA’nın yeniden doğuşu hakkında bir paylaşımda bulundu. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “FTX, LUNA ve UST geçişini ve yeni LUNA Airdrop’u destekleyecektir.” İfadesini kullandı. Tweet daha sonra kaldırılırken FTX’in tweet içinde yer alan ve internet sitesinde konu hakkında yaptığı açıklamanın metni ise hala duruyor. Son olarak kripto para borsası Bitfinex, LUNA V2 desteğini açıklayan son kripto para borsası oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala