bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Son Dakika! Terra Blockchain Ağı Güvenlik Gerekçesiyle Durduruldu

terra blockchain agi guvenlik gerekcesiyle durduruldu 1

Terra Blockchain ağı güvenlik sebebiyle durduruldu. Terra blockchain ağının durdurulmasıyla birlikte yatırımcılar ağ üzerinde işlem yapamıyor.

Terra blockchain ağının durdurulmasının nedeni yönetim saldırılarını önlemek olarak açıklandı. Terra blockchain ağının durdurulmasının gerekçesiyse şiddetli LUNA enflasyonu sonrasında yönetim saldırılarını önlemek olarak açıklandı. Arz talep dengesinin bozulduğu Terra blockchain ağının stablecoin’i olan UST haberin yazımı esnasında 0.40 dolardan işlem görüyor. Terra USD (UST) cephesinde yaşanan bu düşüşlerin Terra’nın çöküşüne neden olabileceği gün içinde bildiriliyordu. Terra blockchain ağının durdurulmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Terra (LUNA) Nedir?

Terra, 2018 yılında Daniel Shin ve Do Kwon tarafından kurulan Güney Koreli Terraform Labs’ın bir girişimi. Proje insanları günlük ödemelere gizlice dahil edilen ücretlerden kurtarmayı amaçlıyordu. Blockchain teknolojisinin gücünü kullanan Terra, son günlerde Terra blockchain ağının stablecoin’i olan ve kodlarla 1 dolara sabitlenen UST ile gündemdeydi. Merkezi olmayan dijital bir finans şirketi olan Terra, bir anlamda kendi alanında bir tür merkez bankası olarak nitelendirilebilir. Kullanıcılar işlemlerini Terra blockchain ağı üzerinden gerçekleştirir ve bu ağın güvenliği, verimliliği ve stabilliği Terra tarafından yönetilir. Ağın durdurulması durumunda kullanıcılar Terra ile ilgili herhangi bir işlem gerçekleştiremez.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala