bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Telegram Mahkeme Kararı ile Suçluların Verilerini Paylaştı

Telegram Mahkeme Karari ile Suclularin Verilerini Paylasti 2

Kripto para sektöründe öne çıkan 3 farklı platform bulunuyor. Bunlar Discord, Twitter ve Telegram olmak üzere en çok tercih edilen topluluk alanlarında ilk sıradalar. Bu noktada bu platformların gizliliği de oldukça büyük önem kazanıyor. Ancak Telegram‘ın Hindistan’daki bir mahkemede bahsi geçen suçluların IP’leri dahil olmak üzere verilerini paylaşması akıllarda soru işaretleri doğurdu.

Telegram Mahkeme Karari ile Suclularin Verilerini Paylasti

Telegram Mahkeme Kararı ile Suçluların Verilerini Verdi

Telegram kripto topluluklarının en aktif kullandığı platformlar arasında yer alıyor. Özellike 2022 yılında getirdiği birçok özellikle ile birlikte popülaritesini daha da artırmayı başaran Telegram, kripto sektöründe de sıkça kullanılıyor. Ancak platformun başı Hint bir öğretmen ile dertte. Öyle ki Neetu Singh isimli öğretmen, ders materyalinin platformda yetkisiz dağıtımını önlemek için Telegram’ın yeteri kadar çaba göstermediğini iddia ederken dava açtı.

Bununla birlikte Singh, bir dizi Telegram kanalının çalışma materyallerini izinsiz olarak indirimli fiyatlarla yeniden sattığını da söyledi. Telegram ise savunma olarak kullanıcı bilgilerini ifşa etmenin, kullanıcı verilerini depolamak için fiziksel sunucularını yerleştirdiği Singapur’un gizlilik politikasını ve yasalarını ihlal edeceğini söyledi. Ancak ne yazık ki bu yeterli olmadı ve Telegram bahsi geçen kanalların IP adresleri dahil olmak üzere suçluların verilerini paylaştı.

Bir Telegram sözcüsü ise Telegram’ın özel verileri paylaşıp paylaşmadığını söylemeyi reddederek şunları söyledi:

“Telegram, kullanıcıları hakkında çok az veya hiç veri depolamıyor. Çoğu durumda, belirli giriş noktaları olmadan herhangi bir kullanıcı verisine bile erişemiyoruz. Burada da durumun böyle olduğuna inanıyoruz”

Telegram tarafında her ne kadar bu verilerin tutulmadığı söylense de söz konusu paylaşılan verilerin bunu aksini göstermesi dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala