bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

TCMB’de Gaye Erkan Dönemi Resmen Başladı

TCMBde Gaye Erkan Donemi Resmen Basladi22

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan, görevi Şahap Kavcıoğlu’ndan devraldı. Uzun yıllar ABD’de görev yapan Erkan, TCMB tarihinin ilk kadın başkanı oldu.

TCMBde Gaye Erkan Donemi Resmen Basladi222

Gaye Erkan, TCMB Başkanlığı Görevini Devraldı

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Merkez Bankası Başkanlığına Gaye Erkan getirildi. Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı’na atandı. Karar, gece saatlerinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Erkan, TCMB Başkanlığı görevini düzenlenen devir teslim töreni ile Kavcıoğlu’ndan aldı.

Son 2 yılda Merkez Bankası’na yaptığı hizmetlerden dolayı Kavcıoğlu’na teşekkür eden Erkan, “Zorlu bir süreci ekibinizle yürüttünüz. Güzel emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hem ülkemiz adına hem de Merkez Bankası’nın çalışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da bu görevi şahsıma, ülke ve vatanımız adına beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum” ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu da Erkan’a yeni görevinde başarılar diledi ve “İnşallah Türkiye ve TCMB için başarılı olur. Başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah ülke olarak yeni başarılara ulaşırız” şeklinde konuştu. Kavcıoğlu’nun görev süresi 27 ay sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala