bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.96 2.87%
bnb
BNB (BNB) $ 607.63 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 144.86 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519227 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467445 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14964 3.72%

Tayland’tan Kripto Para Şirketleriyle İlgili Sert Karar

taylandtan kripto para sirketleriyle ilgili sert karar

Birçok ülke kripto para piyasası için yeni kararlar almaya başladı. Piyasaya temkinli yaklaşan Tayland geçtiğimiz günlerde kripto şirketlerinin reklamlarına ilişkin kuralları sıkılaştırdığını açıklamıştı. Bu kez Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketlerinin staking ve borç verme hizmetleri sunmasını yasakladığını duyurdu.

Tayland SEC, Kripto Şirketlerinin Staking ve Borç Verme Hizmeti Sunmasını Yasakladı

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 15 Eylül Perşembe günü yaptığı basın açıklamasına göre, kripto şirketlerinin staking ve borç verme hizmetleri sunmasını yasakladı.

taylandtan kripto para sirketleriyle ilgili sert karar 1 1

Yapılan açıklamada, mevduat sahiplerine geri ödeme yapılmasını da içeren “mevduat hizmetlerini” yasaklama kararının, yatırımcıları kripto para kredisi verenlerle ilişkili risklerden korumak için alındığı belirtildi.

Celsius Network ve Babel Finance gibi kripto şirketleri, piyasadaki çöküşün ardından para çekme işlemlerini durdurmuştu. Para çekme işlemlerini durduran sorunlu borsalardan biri de Singapur, Tayland, Avustralya ve Endonezya’da faaliyet gösteren Zipmex’ti.

Tayland SEC, Zipmex’in son teslim tarihinden önce işlem bilgisi sağlayamaması üzerine geçtiğimiz hafta Zipmex’e karşı bir şikayette bulunmuştu. Tayland SEC ayrıca Zipmex’ten temmuz ayında para çekme durdurması konusunda netlik sağlamasını istemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala