bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Tayland’da Zipmex İnceleme Altına Alındı

taylandda zipmex inceleme altina alindi

Kripto para borsası Zipmex, yerel kuraları ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme altına alındı. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) devralınma sürecinde olan iflasın eşiğindeki Zipmex‘i incelemeye başladığı bildirildi. Zipmex’in belirli kripto varlık ürünlerinde yerel kuralları ihlal edip etmediği araştırılıyor.

taylandda zipmex inceleme altina alindi2
Zipmex Tayland CEO’su Akalarp Yimwilai

Zipmex’e Kural İhlali İncelemesi

Bloomberg’in haberine göre SEC, 28 Aralık’ta Zipmex Tayland CEO’su Akalarp Yimwilai’ye bazı faaliyetlerin kripto varlık kurallarını ihlal ediyor olabileceğine ilişkin bir mektup iletti. Şirketin ‘izinsiz bir kripto varlık fonu yöneticisi’ olarak faaliyet göstermiş olabileceğini bildiren SEC, Zipmex’e 12 Ocak’a kadar süre verdi. İncelemenin ana konusunun 2020’den beri yatırımcılara yüksek getiri olanağı tanıyan ZipUP ve ZipUP+ programlarıyla ilgili olduğu ifade ediliyor.

Kripto para borsası Zipmex’in şu anda Thoresen Thai Agencies PCL’in bir yan kuruluşu olan V Ventures tarafından yaklaşık 100 milyon dolara satın alınma sürecinde olduğu belirtiliyor. Borsanın izinsiz faaliyet gösterdiği ispat edilirse, ceza ile karşı karşıya kalması muhtemel görünüyor.

Zipmex’in yaşadığı maddi zorluk ise Babel Finance ile olan ilişkisinden kaynaklanıyor. Borsa, kripto kredi kuruluşu Babel Finance’a ZipUp programından 100 milyon dolar borç vermişti. Babel Finance’ın haziran ayında para çekme işlemlerini durdurması ise şirketi zarara uğratmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala