bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,397.79 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,263.54 2.54%
bnb
BNB (BNB) $ 615.17 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 157.69 1.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545625 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496277 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161435 1.53%

Tayland, Yeni Kripto Vergi Kurallarını Onayladı

tayland kripto vergi kurallarini gevsetti

Tayland bilindiği üzere kripto para sektörü üzerindeki düzenleyici duruşunu giderek daha da artırmaya başlamıştı. Bu kez Tayland, kripto para alım satımındaki artış sonrasında sektörü desteklemek için bir adım attı. Tayland kripto varlıklara yapılan yatırımlar için vergi kurallarını gevşetme kararı aldı.

Tayland, Kripto Vergisi Konusunda Kolaylık Sağlamaya Karar Verdi

Tayland Maliye Bakanı Arkhom Termpittayapaisith düzenlediği basın toplantısında, daha önceki bir duyuru doğrultusunda, yatırımcıların kripto para yatırımlarından kaynaklanan vergiler için yıllık kayıpları dengelemelerine ve yetkili borsalarda kripto para ticareti için yüzde 7’lik bir katma değer vergisini muaf tutmalarına izin vereceğini söyledi.

tayland yeni kripto vergi kurallarini onayladi

Tayland‘ın uygulayacağı bu yeni vergi politikası, ülkedeki kripto girişimlerine en az iki yıl yatırım yapan yatırımcılara 10 yıla kadar vergi muafiyeti sunmayı vaat ediyor.

Bunun yanında Tayland Maliye Bakanı, Nisan 2022’den Aralık 2023’e kadar geçerli olacak vergi muafiyetinin, merkez bankası tarafından çıkarılacak perakende merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ticaretini de kapsayacağını vurguladı.

Son olarak bir bakanlık yetkilisi, bu yılın başında yapılan açıklamalara göre ülkede kripto para alım satımı yapmak için açılan hesapların sayısı, 2021’in başında 170 bin civarındayken aynı yılın sonunda 2 milyona kadar ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala