bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,193.13 4.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.55 6.28%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 123.68 7.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49435 3.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432334 4.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131699 6.45%

CROPTO tarım token’ları yatırımcısına ilk fiziksel ürün teslimini yaptı!

Adsız tasarım 1

Tarım sektörünü blokzincirle tanıştırarak Türkiye’nin ve Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarım token’ları ailesini oluşturan fintech girişimi Cropto Tarım Token’ları, 5 Mart Salı günü yatırımcısına ilk fiziksel ürün teslimini yaptı.

Başta buğday, arpa, mısır ve fındık olmak üzere 20 adet tarım ürününü token’laştırarak, RWA (Real World Asset – Gerçek Dünya varlıkları) Tokenizasyon alanında, tarım sektöründe ülkemizde ve dünyada ilk ve tek örnek olma özelliğini sürdüren Cropto ile dünyanın siyasi ve iklimsel değişimlerine paralel olarak değeri artan tarımsal ürünler, daha erişilebilir ve güvenilir bir yatırım haline geliyor. Cropto’nun teknolojisiyle Türkiye’de güvenli depolarda saklanan tarımsal ürünler, tokenize edilerek dijitalleşirken bu vasıtayla tarımsal ürünler kolayca yatırım aracına dönüşüyor.

Cropto’dan ilk fiziksel ürün teslimi

Cropto, web sitesinde (https://www.cropto.io) bulunan Whitepaper dokümanında yer alan; “Elinde 25 Ton (25.000 kg) ve üzeri tarımsal ürüne karşılık 25.000 adet ve üzeri Cropto Token bulunan bir kripto varlık yatırımcısı, Cropto tescilli ticari markasının sahibi AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş.’ye başvurarak elindeki Cropto Token’lere karşılık ilgili tarım ürününü talep edebilmektedir.” ifadesine göre yatırımcılarına fiziksel ürün teslimi de yapıyor. Bu anlamda ilk fiziksel ürün teslimi, 05 Mart 2024 Salı günü, Cropto Buğday Token’lara karşılık muhafaza edilen buğday ürününün depolandığı Samsun SH Lojiktik depolarından Cropto yatırımcısına gerçekleştirildi. Noter ve Yeminli Mali Müşavir eşliğinde 27.000 adet Cropto Buğday Token (Kısa kod: CROW) karşılığı 27.000kg (27 ton) Buğday teslimi ile Cropto önemli bir taahhüdünü yerine getirerek yatırımcısına da güven verdi. Kripto varlık terminolojisinde “redemption” denilen bu işlem, Cropto web sitesinde (https://www.cropto.io) “Raporlar” ve “Şeffaflık” bölümlerinde “Fiziksel Ürün Teslim Raporu” kısmında yayınlandı. 

Diğer taraftan Cropto Tarım Token’ları, 2024 yılı 1.Çeyrek Rezerv Kanıtı Denetimini tamamladı ve Cropto Tarım Token’larına dayanak varlık oluşturan ve anlaşmalı güvenli depolarda uygun koşullarda muhafaza edilen Buğday, Arpa, Mısır ve Fındık arzlarının 1001 tona ulaştığı tescil edildi. Cropto 2024 yılı 1.Çeyrek Envanter Denetim Raporu’na web sitesinde yer alan “Raporlar” ve “Şeffaflık” bölümlerinden kolaylıkla ulaşılabilir ve incelenebilir. 

Kripto para piyasasının en güvenilir yatırım araçlarından biri olan Cropto, bu yıl 13-14 Kasım tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan ve tüm dünyadan tarım ve finans sektörlerinden önemli global firmaların katıldığı “AgriNext Conference” etkinliğinde “Blockchain in Agriculture” kategorisinde ödül almaya da aday gösterildi. Cropto’nun ödüle aday gösterilmesindeki en büyük etken ise “Ülkemizde ve dünyanın herhangi bir bölgesindeki herhangi bir insanın 7/24 kolay ve hızlı bir şekilde istediği miktarda tarım ürünlerine yatırım yapabilmesini sağlama” ve “ülkeler arası tarım ürünleri ticaretinde tarım sektörüne dönük bir global para birimi olarak kullanılması” misyonları oldu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala