Tanzanya Devlet Başkanı, Merkez Bankasını Kripto Para Konusunda Hazırlıklı Olmaya Çağırıyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Tanzanya Devlet Başkanı, ülkenin merkez bankasını dünya çapındaki daha geniş kripto para benimsemesi hakkında hazırlıklı olmaya çağırdı.

Haberlere göre Başkan Samia Suluhu Hassan, Pazar günü yaptığı konuşmada Tanzanya Bankası’nın “değişikliklere hazır olması ve hazırlıksız yakalanmaması” gerektiğini söyledi:

“Biliyorum, ülke genelinde… bu yolları kabul etmediler ya da kullanmaya başlamadılar. Ancak merkez bankasına çağrım şu ki, bu gelişme üzerinde çalışmaya başlamalısınız.”

Bu konuşma, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmesinden kısa bir süre sonra geldi. Odak ekonomik kalkınmayı artırmak ve finansal istikrarsızlığı gidermek için kripto paralarda bir fırsat tespit eden diğer ülkelere yönelecek gibi görünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu: “Türkiye’nin marka değeri en yüksek kripto borsası olmak istiyoruz”

Son dönemde kripto para sektörü, finansal teknoloji alanının en çok konuşulan yapı taşlarından birisi haline geldi. Yeni bir marka kimliği ve iddialı stratejik adımlarla üçüncü yılını kutlamaya hazırlanan CoinTR, sektörün bilinirliğini artıran yerli oyuncuların başında geliyor. Kripto para ve blokzinciri sektörü, son dönemde finansal teknoloji kategorisinin en çok konuşulan dikeylerinden birine dönüştü. Halihazırda kripto para ...

Bağlantıyı kopyala