bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Tanzanya Cumhurbaşkanı, Kripto Paralar Üzerinde Çalışıyor

samia btch

Tanzanya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan kripto para birimleri için bir yönerge üzerinde çalışıyor.

Mart ayında iktidara gelen Hassan, dijital para birimlerinin Tanzaya için kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı, bu ay bir banka açılışında yaptığı konuşmada, “Finans sektöründe, blockchain teknolojisinin veya kripto para biriminin ortaya çıkışına tanık olduk.” dedi.

“Dünyadaki birçok ülke bu para birimlerini kabul etmedi ve kullanmaya başlamadı. Ancak ben merkez bankasın bu konu üzerine çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Yalnızca hazırlıklı olun.”

Tanzanya Merkez Bankası, 2019 yılında yerel yasalar tarafından tanınmadığı gerekçesiyle kripto para birimlerini yasaklamıştı. Ülke Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının ardından bu durum değişiklik gösterebileceği ifade ediliyor.

Tanzanya Merkez Bankası sözcüsü konuyla ilgili olarak Reuters’e verdiği demeçte “Banka verilen direktifler üzerinde çalışıyor” dedi.

Kripto Para Hazırlığı

Merkez Bankası sözcüsü, ülkenin Bitcoin gibi kripto paraları benimseyip benimsemeyeceği veya Çin gibi bir CBDC piyasaya sürüp sürmeyeceği hakkındaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

 Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan selefine göre ekonomik konusunda daha ılımlı bir tutum sergiliyor. Hassan’ın dış yatırımlara daha açık olması, ülkedeki ekonomi sektörü mensupları tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Tellimer analisti Faith Mwangi, ülkenin kripto para birimi ilerlemesi konusunda yavaş ilerleyebileceğini belirtti.

“Tanzanya başkanının tonundaki değişiklik açık, ancak merkez bankasının kripto para birimlerini benimsemeye yönelik somut adımlar atıp atamayacağını görmek için beklemek gerekecek.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala