Tanzanya Cumhurbaşkanı, Kripto Paralar Üzerinde Çalışıyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Tanzanya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan kripto para birimleri için bir yönerge üzerinde çalışıyor.

Mart ayında iktidara gelen Hassan, dijital para birimlerinin Tanzaya için kaçınılmaz olduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı, bu ay bir banka açılışında yaptığı konuşmada, “Finans sektöründe, blockchain teknolojisinin veya kripto para biriminin ortaya çıkışına tanık olduk.” dedi.

“Dünyadaki birçok ülke bu para birimlerini kabul etmedi ve kullanmaya başlamadı. Ancak ben merkez bankasın bu konu üzerine çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Yalnızca hazırlıklı olun.”

Tanzanya Merkez Bankası, 2019 yılında yerel yasalar tarafından tanınmadığı gerekçesiyle kripto para birimlerini yasaklamıştı. Ülke Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının ardından bu durum değişiklik gösterebileceği ifade ediliyor.

Tanzanya Merkez Bankası sözcüsü konuyla ilgili olarak Reuters’e verdiği demeçte “Banka verilen direktifler üzerinde çalışıyor” dedi.

Kripto Para Hazırlığı

Merkez Bankası sözcüsü, ülkenin Bitcoin gibi kripto paraları benimseyip benimsemeyeceği veya Çin gibi bir CBDC piyasaya sürüp sürmeyeceği hakkındaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

 Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan selefine göre ekonomik konusunda daha ılımlı bir tutum sergiliyor. Hassan’ın dış yatırımlara daha açık olması, ülkedeki ekonomi sektörü mensupları tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Tellimer analisti Faith Mwangi, ülkenin kripto para birimi ilerlemesi konusunda yavaş ilerleyebileceğini belirtti.

“Tanzanya başkanının tonundaki değişiklik açık, ancak merkez bankasının kripto para birimlerini benimsemeye yönelik somut adımlar atıp atamayacağını görmek için beklemek gerekecek.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

CoinGecko, GeckoCon 2024 konuşmacılarını tanıttı: TON Vakfı, Yield Guild Games, Mythical Games ve daha fazlası

Dünyanın en büyük bağımsız kripto para veri toplayıcısı CoinGecko, bugün Web3 oyunlarına odaklanan ve merakla beklenen hibrit konferansı GeckoCon: Web3 Games Unleashed için ilk konuşmacı dalgasını duyurdu. Bir gün sürecek olan bu dinamik konferans, dünyanın dört bir yanından düşünce liderlerini, yenilikçileri ve oyun meraklılarını bir araya getirerek merkezi olmayan oyun alanındaki en son gelişmelere ve ...

Bağlantıyı kopyala