bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

SUN Coin Nedir?

SUN

SUN; stablecoin takası, kendi kendine yönetme ve hisse madenciliği için entegre olan ilk platformdur. SUN coin, popüler blockchain ağlarından biri olan Tron’u, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında desteklemek için oluşturulmuş bir blok zinciri projesidir. SUN coin kurucusu tam olarak açıklanmayıp, gönüllü bir proje olarak belirtilmiştir.

Proje ilk kez Eylül 2020’de başlayıp, 26 Mayıs 2021 tarihindeki çatallanma ile yeniden isimlendirilmiştir. Bu doğrultuda eski SUN coin’ler yenisi ile değiştirilerek yeni SUN olarak sektörde yerini almıştır.

Oylama ve yönetişim alanda kullanım hedefine yönelik geliştirilen SUN coin’in kullanım alanları şu şekildedir:

  • Kripto para borsalarından SUN coin alınıp satılabilir, takas edilebilir veya herhangi bir ödeme ya da para transferinde kullanılabilir.
  • SUN coin sahipleri oylama ve yönetişim hakkı elde ederler.
  • Değer yakalama ve ödül verme gibi topluluk içi hak ve ödüllerden yararlanmak için SUN coin sahibi olmak gereklidir.
SUN 1

SUN coin, açık kaynaklı akıllı sözleşmeleriyle tamamen topluluk tarafından işletilmektedir. Kullanıcılarına oylama ve yönetişim hakkı sunan, ekosistemin ödüllendirme sisteminin işlevselliğini sağlayan bir tokendır. Tron ekosisteminin büyümesi için çalışan proje hem kendi kullanıcılarına hem de Tron’un kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor. DEFI projesi, sunduğu çeşitli hizmetlerin tümünde SUN coin’in kullanılmasını amaçlamaktadır.

SUN coin’in geliştirilme ve isim değiştirildikten sonraki döneme ait avantaj ve dezavantajlarından bahsedecek olursak:

Avantajları

  • Büyük kripto para borsalarının tamamında listelenmektedir.
  • Sosyal bir deney olarak belirtilmesi nedeniyle kripto para topluluğu tarafından yakından izlenmekte ve başarılı olması için desteklenmektedir.
  • Ekosistemi içinde yönetişim yanında bazı haklardan elde edilmesi için SUN coin kullanımı teşvik edilerek, yerel token desteklenmektedir.
  • Kullanıcıya stake yoluyla pasif gelir elde etme şansı tanımaktadır.

Dezavantajları

  • Fiyatlarında görülen aşırı dalgalanma sebebiyle SUN Coin bazı yatırımcı grubuna yüksek risk nedeniyle hitap etmemektedir.
  • Ekosistem içinde belirli alanlarda desteklenmesi, bu coin’in nispeten sınırlı alanda kullanıldığı yönündeki şüpheleri destekler.
  • Toplam arzın yüksek olması, SUN Coin’de enflasyonist endişeleri artırırken beklenen piyasa değeri tahminini zorlaştırmaktadır.

SUN coin, büyük ve güvenilir birçok kripto borsası tarafından listelenmektedir. SUN coin; Binance, KuCoin, Bithumb, Bitfinex gibi kripto borsaları tarafından desteklenmektedir. İlgili yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak SUN coin satın alımı gerçekleştirebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala